Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Μπισκοτόπιτα για Χριστουγεννιάτικες λιγούρες

Γράφτηκε απο Νκόλας Σακελλαρίου

Μια ακόμα συνταγή από τον πασίγνωστο chef Νικόλα Σακελλαρίου. Μπορεί να μην είναι ότι πιο διαίτης μπορεί να φανταστεί κανείς αλλά για γιορτή είναι ότι πρέπει!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

• 5 κουτ. σούπας κακάο

• 125 γραμμ. μαργαρίνη

• 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

• 1 ½ φλιτζάνι γάλα

• 1 φλιτζάνι νερό

• 6 κουτ. σούπας κορν φλάουερ

• 2 πακέτα τετράγωνα μπισκότα, ολικής αλέσεως

• ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

• 500 ml. φυτική σαντιγί

• 200 γραμμ. τρούφα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, έτσι ώστε η ζάχαρη να σπάσει τους κόκκους από το κακάο και το κορν φλάουερ, για να μην σβολιάσει η κρέμα μας.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα, το μίγμα του κακάου, τη μαργαρίνη, το 1 ½ ποτήρι γάλα,1 ποτήρι νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τραβήξτε την από την φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνετε και τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει από πριν σε 4 κομμάτια.
  4. Στην συνέχεια, χτυπήστε στο μίξερ τη σαντιγί με την ζάχαρη.
  5. Μόλις χτυπηθεί πολύ καλά, τη στρώνετε κι αυτή στο πυρέξ πάνω από το μίγμα με τα μπισκότα και την κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγη τρούφα.
  6. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει καλά πριν σερβίρετε.

Καλή σας χώνεψη!

Σχετικά με τον δημιουργό

Νκόλας Σακελλαρίου

Chef