Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Κέικ ολικής άλεσης

Παλιά στα ράφια των καταστημάτων δύσκολα εύρισκες αλεύρι ολικής άλεσης. Τώρα όμως όλο και πιο συχνά μπορεί κανείς να το προμηθευτεί. Αν και οι πιο πολλοί το προόριζαν για να φτιάξουν το σπιτικό τους ψωμί, σύντομα το αλεύρι ολικής άλεσης… βρήκε το δρόμο του για την ζαχαροπλαστική.Να μια ωραία συνταγή για κέϊκ με αλεύρι ολικής άλεσης.

Υλικά που χρειαζόμαστε:

• 150 γρ. μαργαρίνη
• 4 αυγά
• 75 γρ. φρουκτόζη ή ζάχαρη
• 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 πρέζα μαγιά σε σκόνη
• 50 γρ. καρυδόψιχα (σε σκόνη)
• Λίγο ανθόνερo για τη φόρμα **
• Λίγο τρίμα πορτοκαλιού ή χυμό

Τρόπος παρασκευής:

Χτυπάμε τα αυγά με τη φρουκτόζη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά, την καρυδόψιχα και τέλος το ανθόνερο.
Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε φούρνο 210οC.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού (βυθίζοντάς το να βγει στεγνό).
Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αναποδογυρίζοντάς το.

** Καλύτερα η φόρμα για το ψήσιμο να είναι μικρή.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.