Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Μους σοκολάτα με φράουλες

Ένα γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

 

Υλικά για 4 έως 6 άτομα

  • 6 αυγά φρέσκα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 250γρ κουβερτούρα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1ο : Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μαύρη ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 2ο : προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα και το ανακατεύουμε στο μίξερ.

ΒΗΜΑ 3ο : Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για να φτιάξουμε μια σφιχτεί μαρέγκα. .

ΒΗΜΑ 4ο : Λιώνουμε την κουβερτούλα σε μπεν μαρί( είναι ο τρόπος ψησίματος όχι απευθείας στη φωτιά, αλλά στον ατμό ή τη θερμότητα βραστού νερού. Έτσι διατηρούνται ακέραιες οι βιταμίνες και δεν αλλοιώνονται τα συστατικά της τροφής που θέλουμε να φτιάξουμε.)

ΒΗΜΑ 5ο : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί .

ΒΗΜΑ 6ο : Προσθέτω το μείγμα με τους κρόκους, τη μαύρη σοκολάτα, τη βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα, στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος χτυπώντας το στο μίξερ για να ενωθούν για ένα λεπτό. ( προσοχή ή κουβερτούρα να μην καίει)

ΒΗΜΑ 7ο : Αφού ομογενοποιηθεί το παραπάνω μείγμα, προσθέτω τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην κόψει.

ΒΗΜΑ 8ο : Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4- 5 ώρες για να δέσει η μούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ :σερβίρεται τη μους σκέτη ή με φρέσκα φρούτα όπως οι φράουλες ή με τριμμένο μπισκότο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Κούργια / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Δείτε Περισσότερα Στο Επαγγελματικό μου Προφίλ ΕΔΩ : https://goo.gl/9Mv6jA