Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Σιγά σιγά οι φράουλες αρχίζουν να έχουν την τιμητική τους  στην αγορά . Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και άλλες θρεπτικές ουσίες και συστατικά. Καταναλώνεται τόσο φρέσκο όσο και σε γλυκά, χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του. Παρακάτω σας παραθέτω μια συνταγή για να καταναλώσετε τη φράουλα σε γλυκό άφοβα, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά. Το γλυκό αυτό είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Μπορείτε κάλλιστα να το καταναλώσετε και ως πρωινό. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε σαν τούρτα ή στο ποτήρι. Εγώ προτιμώ το ποτήρι ή σε μικρά μπολάκια για να ελέγχεται και η ποσότητα που τρώμε.
thumbnail_17121987_681650488687935_610922193_o

ΥΛΙΚΑ ( 5-6 μερίδες )

Για την κρέμα

  • Ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Μια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 100γρ άχνη ζάχαρη
  • Μια συσκευασία τυρί κρέμα
  • Μια βανίλια

Ως παντεσπάνι χρησιμοποίησα κέικ που είχα φτιάξει ( 3-4 φέτες ). Αν έχετε κέικ βανίλιας έτοιμο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση στα ποτηράκια σας. Αν φτιάξετε τούρτα σας παραθέτω μια συνταγή για παντεσπάνι.

 Παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 100γρ ζάχαρη
  • 100γρ αλεύρι
  • 50 γρ κορν φλάουερ
  • μια κουταλιά μπέκιν,
  • μια βανίλια
  • 3 κουταλιές βούτυρο

 Εκτέλεση

Τοποθετώ μια φέτα κέικ σε κάθε ποτηράκι ως βάση. Έπειτα φτιάχνω την κρέμα. Χτυπάω στο μίξερ το γιαούρτι με το τυρί και την βανίλια. Έπειτα χτυπάω στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος. Τέλος, ενώνω και τα δύο μίγματα μαζί και χτυπάω πάλι στο μίξερ. Βάζω την κρέμα για 10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και κόβω τις φράουλες σε κομματάκια.

Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και βάζω μια στρώση πάνω από το κέικ κρέμα και μια φράουλες. Κάνω δύο στρώσεις κρέμα – φράουλες και το γλυκό μου είναι έτοιμο. Αν θέλουμε βάζουμε και μια δεύτερη στρώση κέικ ανάμεσα στην κρέμα και τις φράουλες. Το βάζουμε στο ψυγείο και μπορεί να καταναλωθεί μετά από μια ώρα ώστε να δέσουν τα υλικά.

Αν τελικά θέλουμε να κάνουμε μια τούρτα τότε φτιάχνουμε την κρέμα όπως παραπάνω και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ως εξής : χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα ασπράδια με λίγο αλάτι για να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλεύρι, βούτυρο και μπέκιν και ενώνουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά. Κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες. Χωρίζουμε τη κρέμα στα δύο. Αφού γίνει το παντεσπάνι και κρυώσει το κόβουμε στα δύο. Βάζουμε τη μισή κρέμα στο παντεσπάνι και τις φράουλες και έπειτα άλλη λίγη κρέμα από πάνω. Μετά βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες. Αν θέλετε βάζετε ζελέ φράουλας με κομματάκια ή ολόκληρες φράουλες για τη διακόσμηση.

Καλή σας απόλαυση

Σχετικά με τον δημιουργό

Χρυσάνθη Κυριακοπούλου Κοινωνικός Λειτουργός