Γλυκά

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Το βασικό συστατικό της μαύρης σοκολάτας, είναι το κακάο πλούσιο σε φλαβονοειδή,  ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις  βλάβες στα κύτταρα και στα όργανά μας. Επίσης οι  φλαβανόλες που εμπεριέχονται στην  μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από παθήσεις.

Πιο αναλυτικά η  μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερο  κακάο από τη σοκολάτα γάλακτος.  Μια μεσαίου μεγέθους μπάρα σοκολάτας (περίπου 30γρ) περιέχει γύρω στις 180 θερμίδες και 21 γραμμάρια ζάχαρη, έχει επίσης 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και 12 γραμμάρια λιπαρών,  εκ των οποίων τα  8 γραμμάρια είναι κορεσμένο λίπος.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε η σοκολάτα να μην περιέχει κορεσμένα λίπη και να είναι πλούσια σε κακάο. Επίσης, η ποσότητα της ζάχαρης πρέπει να είναι περιορισμένη και να καταναλώνετε με μέτρο.

ΥΛΙΚΑ

  • 110 γρ. μαύρη  σοκολάτα (70% έως 80% καθαρό κακάο), ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ανάλατα  καβουρδισμένα φιστίκια ή καρύδια ή αμύγδαλα (ή όλα μαζί) ψιλοκομμένα
  • 12 μεγάλες φράουλες, με το κοτσάνι
  • Λίγο λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στρώνετε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.

2.Τοποθετείτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρι.

3.Ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

4.Αφαιρείτε  προσεκτικά το μπολ, ρίχνετε το λικέρ και αφήνετε  τη σοκολάτα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.

5.Τοποθετείτε  τους ξηρούς καρπούς  σε ένα μικρό μπολ.

6.Στη συνέχεια, παίρνετε  μία-μία τις φράουλες και κρατώντας τες από το κοτσάνι, τις βουτάτε στην σοκολάτα, καλύπτοντας περίπου τα δύο τρίτα.

7.Αμέσως μετά τις βουτάτε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς που θέλετε.

8.Βάζετε τις φράουλες στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί, για περίπου 10 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Σχετικά με τον δημιουργό

ΜΟΡΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Μέλος ένωσης διαιτολόγων διατροφολόγων Ελλάδος

Είναι Πτυχιούχος του Tμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2009 με δικό του γραφείο στην πόλη της Ρόδου, με τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ». Στο ενεργητικό του έχει διδάξει σε μαθητές ΤΕΛ αλλά και σε φοιτητές ΙΕΚ και ιδιωτικών σχολών, μαθήματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή. Ασχολείται ιδιαίτερα με την συγγραφή άρθρων σε τοπικά και όχι μόνο έντυπα μέσα ενημέρωσης, διατηρώντας από το 2009 τη δική του προσωπική στήλη με τίτλο Υγεία και Διατροφή, συμμετέχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Πραγματοποιεί πολλές ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και σε σχολεία με θέμα τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια αλλά και σε άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωση όσον αφορά στα νέα δεδομένα σε θέματα υγείας και διατροφής. Παρακολουθεί συνεχώς επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε θέματα υγείας και διατροφής. Έχει συμμετάσχει σε μελέτη της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) και παρουσίασε αναρτημένη ανακοίνωση στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας & Διατροφής και 2ο κλινικής Διατροφής στην Αθήνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Nutrition ESPEN.