Γλυκά

Γλυκό του κουταλιού κάστανο (Marrons glacés), με μέλι και μπαλσάμικο!

Γράφτηκε απο Sofia Sofeto

Σήμερα έχω την χαρά να σας παρουσιάσω έναν βασιλιά!
Ναι! Έναν βασιλιά διαφορετικό…
Το κάστανο θεωρείται « ο βασιλιάς των ξηρών καρπών» .
Με σημαντική διατροφική αξία
που εκτός των άλλων μας δίνει λιγότερες θερμίδες
από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς , μόλις 170 Kcal/100 gr!!!
Αυτό συμβαίνει γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος
σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς.

Τα κάστανα κατατάσσονται στα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ,
μια σημαντική πληροφορία για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους
λόγο διαβήτη ή θέλουν να χάσουν με σωστό τρόπο βάρος.

Πλούσια σε φυτικές ίνες , βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ,
μας παρέχουν προστασία έναντι σε χρόνια νοσήματα ,
ρυθμίζουν την λειτουργία του μεταβολισμού
και του νευρικού μας συστήματος.
Επίσης σημαντική πληροφορία είναι πως τα κάστανα δεν περιέχουν γλουτένη ,
έτσι κατατάσσονται στις τροφές
που μπορούν να καταναλώσουν άτομα με κοιλιοκάκη
ή με δυσανεξία στην γλουτένη!

Αυτό το γλυκό που σας παρουσιάζω λοιπόν με τα αγαπημένα μου κάστανα ,
δεν περιέχει γλουτένη ούτε ζάχαρη ,
αλλά έχει μια απίθανη γεύση λόγο των υπολοίπων συστατικών του.

Δείτε Περισσότερα Εδώ 

Σχετικά με τον δημιουργό

Sofia Sofeto

Ονομάζομαι Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).
Είμαι 42 ετών και μητέρα 2 παιδιών , ενός κοριτσιού 7 ετών και ενός αγοριού 2,5 μηνών.
Ανέκαθεν ήμουν λάτρης της μαγειρικής και του ποιοτικού - υγιεινού φαγητού.
Πριν από 9 χρόνια περίπου διαγνώστηκα με διαβήτη τύπου 1.
Από τότε άρχισα να ψάχνω διατροφικές λύσεις και τρόπους, ώστε να μπορώ να τρέφομαι εγώ αλλά κι όλη η οικογένεια μου απολαυστικά αλλά προπάντων υγιεινά.
Το 2012 προέκυψε το blog μου "Sofeto Γεύσεις Υγείας". Ήταν κατά κάποιον τρόπο το ημερολόγιο διατροφής μου.
Το αγάπησα πολύ και παράλληλα με τις άλλες ασχολίες μου το διατηρούσα ενεργό.
Η αποδοχή του κοινού που με ανακάλυπτε ήταν θερμή.
Το 2013 πήρα μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσαν τα εστιατόρια T.G.I Fridays με θέμα "Living Well". Πήρα το βραβείο καλύτερου ορεκτικού , με την "Βελουτέ σούπα super food με γαρίδες" http://sofeto.gr/?p=122
Το 2014 συνταγές μου επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Μεσογειακό οργανισμό ελαιολάδου Re.Co.Med με έδρα την Ιταλία. http://www.recomed.eu/category/food-blog/page/4/
Το 2014 επίσης ήμουν ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό "Γαστρονόμος" με θέμα : Μαγειρεύουμε την παράδοση αλλιώς". Το δικό μου πιάτο ήταν " Στιφάδο σαλιγκαριών με εσπεριδοειδή και πουρέ γλυκοπατάτας". (Τα δικαιώματα της δημοσίευσης έχει μόνο το περιοδικό.)
Το 2015 πήρα μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό ΒήμαGourmet , "Food blog awards 2015", στην κατηγορία "Best special diet".
Κέρδισα το βραβείο κοινού , εφόσον το κοινό με ψήφισε.
Παράλληλα συνταγές μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά .
Η επαφή με το κοινό μου είναι καθημερινή.
Στην σελίδα μου θα βρείτε πάνω από 450 συνταγές , όλες στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής.
Στόχος μου είναι να εντάξω ομαλά τον κόσμο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, υλικών και τρόπου μαγειρέματος, δίχως ακρότητες και υπερβολικές προτάσεις.