Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά, μετά από μια έντονη δραστηριότητα στρέφονται στους γονείς ζητώντας κάτι για φαγητό. Και τις πιο πολλές φορές δυστυχώς ζητάνε ένα γεύμα που θα τα ικανοποιήσει γευστικά αλλά θα αποδώσει στον οργανισμό τους πολλές θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Άλλες πάλι φορές η λαχτάρα τους για ένα γλύκισμα θα τα οδηγήσει να καταναλώσουν μια τροφή με πολύ ζάχαρη και άφθονα κορεσμένα λιπαρά. Να όμως μια εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική για ένα υγιεινό σνάκ!

Υλικά:

για την 1η φάση:

  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλια της σούπας μέλι
  • για την 2η φάση:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού βρώμη
  • 5 ξερά βερίκοκα
  • 1 κουταλια της σούπας σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι φαγόπυρο
  • 2 κουταλια της σούπας αμυγδαλόψυχα
  • ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι σοκολάτα σε νιφάδες(μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα)
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση…

Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη (ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο. Τέλος βάζω και το μέλι

Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2

Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..

με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα

Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…

Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω από τη θέση τους τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.

Μια παραλλαγή με μέλι

Υλικά:

για την 1η φάση:

  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3-4 κουταλια της σούπας μέλι
  • για την 2η φάση:
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού σιτάρι διογκωμένο(υπάρχει έτοιμο)
  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 10-12 ξερά σύκα
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη και μια κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση…

Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη(ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο και στο τέλος βάζω και το μέλι

Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2

Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..

με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο σχήμα

Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…

Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφ...