Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Muffins μύρτιλου

Μια πρόταση γλυκίσματος που εξασφαλίζει ένα γευστικό πειρασμό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη,  χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες μαγνήσιο και πρωτεΐνη.

Ιδανική για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους!

Muffins μύρτιλου με σάλτσα μύρτιλου (υλικά για 12 muffins)

  • 120γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 300γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 5 αυγά εκτός ψυγείου
  • 40γρ. στέβια κρυσταλλική 1:3
  • 1 κουταλιά γλ. κανένα Κεϋλάνης
  • 1 κουταλιά γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
  • 2 κούπα μύρτιλα
  • ½ κούπα ωμά φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 40γρ. κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
  • Αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα μύρτιλου

  • 1 κούπα μύρτιλα
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μελάσα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ κοσκινίζω το αλεύρι αμυγδάλου να αφρατέψει. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με το γιαουρτάκι και την βανίλια και στη συνέχεια προσθέτω το μισό αλεύρι αμυγδάλου τη στέβια την κανέλα το baking και το αλάτι και αφού ενωθούν προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι κ χτυπάω για άλλα 30” . Προσθέτω τα μύρτιλα είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα,  τα φυστίκια Αιγίνης και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Μοιράζω το μίγμα σε 12 θήκες για muffins , κατά προτίμηση από σιλικόνη για να βγούν εύκολα χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με αέρα.

Ενώ ψήνονται τα muffins ετοιμάζω τη σάλτσα μύρτιλου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση και χαμηλώνω να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά πατώντας ελαφρά τα μύρτιλα με ένα πιρούνι να βγάλουν τους  χυμούς τους και αφήνω στην άκρη.

Ξεφορμάρω τα muffins , αφού κρυώσουν για λίγα λεπτά, και κάθε φορά που σερβίρω ένα το συνοδεύω με τη σάλτα μου και ψημένα αμύγδαλα φιλέ.

TIP Μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιον ξηρό καρπό μου αρέσει αν δεν θέλω τα φυστίκια Αιγίνης ή και άλλο μούρο αν προτιμώ όπως βατόμουρα κόκκινα ή μαύρα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger