Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά Συνταγές

Πορτοκαλόπιτα

portokalopita

Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Κανείς. Κλασικό γλυκό που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί και να συγκρατηθεί! Κυρίες και κύριοι, η πορτοκαλόπιτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 4 αβγά
  • 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 baking powder
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας περίπου 3 ώρες στον αέρα να ξεραθεί καλά και το τρίβουμε σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά, βάζουμε το τρίμα σε ένα ταψί και πάνω του ρίχνουμε το μείγμα που ανακατέψαμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Όταν βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βράζουμε το νερό-ζάχαρη-χυμό. Περιχύνουμε με αυτό το σιρόπι την πορτοκαλόπιτα.

Θα πρέπει το σιρόπι, αλλά και η πορτοκαλόπιττα να είναι χλιαρά! Μη βιάζεστε, γιατί θα αποκτήσουν κακή όψη.

Καλή απόλαυση!

Σχετικά με τον δημιουργό

Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος