Γλυκά

Σταφιδόψωμα ολικής αλέσεως , με ζάχαρη καρύδας!

Γράφτηκε απο Sofia Sofeto

Πειραματιζόμενη εδώ και χρόνια με διάφορα υποκατάστατα της κοινής ζάχαρης ,

έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά και έχω αποφασίσει

ποια μου ταιριάζουν γευστικά και φυσικά είναι κατάλληλα

σύμφωνα με την ποιότητα τους και την απόδοση τους

για να δημιουργήσω τις συνταγές των γλυκών μου.

Ένα εξαιρετικό γλυκαντικό που αγαπώ ιδιαίτερα είναι η ζάχαρη καρύδας.

Η ζάχαρη καρύδας , είναι φυσικό γλυκαντικό

που συλλέγεται από τα άνθη της καρύδας .

Είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ( 35 ) ,

που σημαίνει πως μετατρέπεται σε γλυκόζη

με αργό ρυθμό στον οργανισμό μας.

Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας

που βοηθάει στο να μην επιβαρύνεται το πάγκρεας μας

με το να παράγει απότομα μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης

όπως συμβαίνει με την κοινή ζάχαρη.

Δείτε την συνέχεια εδώ 

Σχετικά με τον δημιουργό

Sofia Sofeto

Ονομάζομαι Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).
Είμαι 42 ετών και μητέρα 2 παιδιών , ενός κοριτσιού 7 ετών και ενός αγοριού 2,5 μηνών.
Ανέκαθεν ήμουν λάτρης της μαγειρικής και του ποιοτικού - υγιεινού φαγητού.
Πριν από 9 χρόνια περίπου διαγνώστηκα με διαβήτη τύπου 1.
Από τότε άρχισα να ψάχνω διατροφικές λύσεις και τρόπους, ώστε να μπορώ να τρέφομαι εγώ αλλά κι όλη η οικογένεια μου απολαυστικά αλλά προπάντων υγιεινά.
Το 2012 προέκυψε το blog μου "Sofeto Γεύσεις Υγείας". Ήταν κατά κάποιον τρόπο το ημερολόγιο διατροφής μου.
Το αγάπησα πολύ και παράλληλα με τις άλλες ασχολίες μου το διατηρούσα ενεργό.
Η αποδοχή του κοινού που με ανακάλυπτε ήταν θερμή.
Το 2013 πήρα μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσαν τα εστιατόρια T.G.I Fridays με θέμα "Living Well". Πήρα το βραβείο καλύτερου ορεκτικού , με την "Βελουτέ σούπα super food με γαρίδες" http://sofeto.gr/?p=122
Το 2014 συνταγές μου επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Μεσογειακό οργανισμό ελαιολάδου Re.Co.Med με έδρα την Ιταλία. http://www.recomed.eu/category/food-blog/page/4/
Το 2014 επίσης ήμουν ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό "Γαστρονόμος" με θέμα : Μαγειρεύουμε την παράδοση αλλιώς". Το δικό μου πιάτο ήταν " Στιφάδο σαλιγκαριών με εσπεριδοειδή και πουρέ γλυκοπατάτας". (Τα δικαιώματα της δημοσίευσης έχει μόνο το περιοδικό.)
Το 2015 πήρα μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό ΒήμαGourmet , "Food blog awards 2015", στην κατηγορία "Best special diet".
Κέρδισα το βραβείο κοινού , εφόσον το κοινό με ψήφισε.
Παράλληλα συνταγές μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά .
Η επαφή με το κοινό μου είναι καθημερινή.
Στην σελίδα μου θα βρείτε πάνω από 450 συνταγές , όλες στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής.
Στόχος μου είναι να εντάξω ομαλά τον κόσμο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, υλικών και τρόπου μαγειρέματος, δίχως ακρότητες και υπερβολικές προτάσεις.