Γλυκά

ΤΑΡΤΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 μικρή ώριμη μπανάνα
  • Λίγες σταγόνες γάλα σόγιας με γεύση βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι με κακάο ή επάλειμμα σοκολάτας από φουντούκια (όχι τα κοινά του εμπορίου). Εγώ χρησιμοποιώ ένα βιολογικό με ακατέργαστη καλαμοσάκχαρη, βανίλια bourbon και μη επεξεργασμένα φυτικά λίπη.
  • Λίγες σταγόνες γάλα σόγιας με γεύση σοκολάτας
  • 2 μπισκότα digestive
  • 10 πεκάν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολάκι λιώνουμε με πιρούνι την ώριμη μπανάνα μέσα στο γάλα σόγιας βανίλια μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή, όχι αραιή. Γι αυτό προσέχουμε πολύ πόσες σταγόνες γάλα θα ρίξουμε.
  • Σε ένα μικρό ποτήρι ρίχνουμε με τη μύτη του κουταλιού λίγο επάλειμμα σοκολάτας από φουντούκια ή ταχίνι με κακάο και προσθέτουμε λίγες σταγόνες γάλα σόγιας σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι το επάλειμμα να ρευστοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπισκότο και το στρώνουμε με το υπόλοιπο από το κουταλάκι του γλυκού ταχίνι με κακάο ή το επάλειμμα σοκολάτας από φουντούκια. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο μπισκότο και το τοποθετούμε μέσα σε ένα πιατάκι του γλυκού.
  • Από πάνω στρώνουμε με το κουτάλι την κρέμα μπανάνα.
  • Περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας.
  • Στολίζουμε κυκλικά με τα πεκάν και έχουμε ένα πανεύκολο, λαχταριστό, υγιεινό απογευματινό γλυκό!

Σχετικά με τον δημιουργό

Μαριέττα Κοντογιάννη Δημοσιογράφος