Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Τούρτα σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια αλά Sofeto!

Γράφτηκε απο Sofia Sofeto

Ενημερωθείτε Πρώτοι για τα Άρθρα μας στο Facebook

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω ένα γλυκό
που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μου!

Μια τούρτα που αγαπήθηκε τόσο από μένα
αλλά και τους αγαπημένους μου φίλους
που είχαν την ευκαιρία να την δοκιμάσουν.

Λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας φουντουκιού
ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε ένα γλυκό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανη!

Προσπάθησα να δώσω την απόλαυση ,
την πλούσια γεύση , την ελκυστική εμφάνιση
αλλά παράλληλα την υψηλή διατροφική αξία ,
με όσο το δυνατόν λιγότερη θερμιδική επιβάρυνση .

Έτσι δεν χρησιμοποίησα ζάχαρη , μαργαρίνη ή βούτυρο , αλεύρι λευκό .
Τα περισσότερα λιπαρά που θα δείτε είναι από τους ξηρούς καρπούς
και το γάλα καρύδας.

Δείτε την συνέχεια εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Sofia Sofeto

Ονομάζομαι Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).
Είμαι 42 ετών και μητέρα 2 παιδιών , ενός κοριτσιού 7 ετών και ενός αγοριού 2,5 μηνών.
Ανέκαθεν ήμουν λάτρης της μαγειρικής και του ποιοτικού - υγιεινού φαγητού.
Πριν από 9 χρόνια περίπου διαγνώστηκα με διαβήτη τύπου 1.
Από τότε άρχισα να ψάχνω διατροφικές λύσεις και τρόπους, ώστε να μπορώ να τρέφομαι εγώ αλλά κι όλη η οικογένεια μου απολαυστικά αλλά προπάντων υγιεινά.
Το 2012 προέκυψε το blog μου "Sofeto Γεύσεις Υγείας". Ήταν κατά κάποιον τρόπο το ημερολόγιο διατροφής μου.
Το αγάπησα πολύ και παράλληλα με τις άλλες ασχολίες μου το διατηρούσα ενεργό.
Η αποδοχή του κοινού που με ανακάλυπτε ήταν θερμή.
Το 2013 πήρα μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής, που διοργάνωσαν τα εστιατόρια T.G.I Fridays με θέμα "Living Well". Πήρα το βραβείο καλύτερου ορεκτικού , με την "Βελουτέ σούπα super food με γαρίδες" http://sofeto.gr/?p=122
Το 2014 συνταγές μου επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Μεσογειακό οργανισμό ελαιολάδου Re.Co.Med με έδρα την Ιταλία. http://www.recomed.eu/category/food-blog/page/4/
Το 2014 επίσης ήμουν ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό "Γαστρονόμος" με θέμα : Μαγειρεύουμε την παράδοση αλλιώς". Το δικό μου πιάτο ήταν " Στιφάδο σαλιγκαριών με εσπεριδοειδή και πουρέ γλυκοπατάτας". (Τα δικαιώματα της δημοσίευσης έχει μόνο το περιοδικό.)
Το 2015 πήρα μέρος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό ΒήμαGourmet , "Food blog awards 2015", στην κατηγορία "Best special diet".
Κέρδισα το βραβείο κοινού , εφόσον το κοινό με ψήφισε.
Παράλληλα συνταγές μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά .
Η επαφή με το κοινό μου είναι καθημερινή.
Στην σελίδα μου θα βρείτε πάνω από 450 συνταγές , όλες στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής.
Στόχος μου είναι να εντάξω ομαλά τον κόσμο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, υλικών και τρόπου μαγειρέματος, δίχως ακρότητες και υπερβολικές προτάσεις.