Γλυκά

Ωμό σοκολατενιο cheesecake

Ένα απίθανο cheesecake που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με την γεύση του, χρησιμοποιώντας υγιεινά υλικά με σκοπό την παρασκευή ενός θρεπτικού σνακ για όλη την οικογένεια. Το μόνο πρόβλημα είναι να το προλάβετε στο ψυγείο!

Μερίδες 2/ Χρόνος προετοιμασίας 15´

Θα χρειαστώ 2 ατομικά τσέρκι

Υλικά για τη βάση

  • ½ κούπα ωμοί κολοκυθόσποροι
  • 2 χουρμάδες βασιλικοί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Υλικά για την κρέμα

  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου να έχει μαλακώσει
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ. Κουβερτούρα καλής ποιότητας 100% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας καλής ποιότητας κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη ( ιδανικά ποικιλίας criollo σε καταστηματα βιολογικών τροφίμων)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος αμυγδάλου ( θα τη βρείτε σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • επιπλέον κουβερτούρα για το γαρνίρισμα σε φλούδες (χρησιμοποιώ τον καθαριστή καρότου ή τον τριφτη )
  • καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Στο moultiι χτυπάω τα υλικά της βάσης μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια κ να κολλάνε ελαφρώς, δε θέλω να πολτοποιηθούν. Στρώνω λαδόκολα σε μια μικρή πιατέλα και τοποθετώ τα τσέρι απλώνοντας το μίγμα της βάσης πατώντας καλά να ανέβει και στα τοιχώματα λίγο και βάζω στο ψυγείο να σταθούν μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  • Σε μπέν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και αφηνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία
  • Χτυπάω σε μίξερ το μαλακο τυρί να το αφρατέψω και προσθέτω την κρέμα γάλακτος αμυγδάλου, την ζάχαρη το κακάο το κονιάκ την λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βγάζω τα τσέρκι από το ψυγείο και γεμιζω με την κρέμα τυριού. Αφήνω να κρυώσουν μερικές ώρες (2-3 τουλάχιστον, ιδανικά όλο το βράδυ). Τοποθετώ σε πιάτο κ γαρνίρω με φλούδες κουβερτούρας και φυστίκια Αιγίνης.

Φυσικά αν θέλω να φτιάξω οικογενειακό cheesecake ανάλογα με τη διάμετρο του τσέρκι χρησιμοποιώ 3πλάσια ποσότητα υλικών ή και μεγαλύτερη αρχίζοντας  από τα υλικά της βάσης που θα καλύψουν τη  φόρμα μου και αντίστοιχα αυξάνω την ποσότητα της κρέμας που θα φτιάξω.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger