Dr Plus - Diatrofi

Γλυκά

Ωμό σοκολατενιο cheesecake

Ένα απίθανο cheesecake που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με την γεύση του, χρησιμοποιώντας υγιεινά υλικά με σκοπό την παρασκευή ενός θρεπτικού σνακ για όλη την οικογένεια. Το μόνο πρόβλημα είναι να το προλάβετε στο ψυγείο!

Μερίδες 2/ Χρόνος προετοιμασίας 15´

Θα χρειαστoύμε 2 ατομικά τσέρκι

Υλικά για τη βάση

  • ½ κούπα ωμοί κολοκυθόσποροι
  • 2 χουρμάδες βασιλικοί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Υλικά για την κρέμα

  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου να έχει μαλακώσει
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 50 γρ. Κουβερτούρα καλής ποιότητας 100% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας καλής ποιότητας κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη ( ιδανικά ποικιλίας criollo σε καταστηματα βιολογικών τροφίμων)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος αμυγδάλου ( θα τη βρείτε σε καταστήματα βιολογικών τροφίμων)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • Επιπλέον κουβερτούρα για το γαρνίρισμα σε φλούδες (χρησιμοποιώ τον καθαριστή καρότου ή τον τριφτη )
  • Καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Στο multi χτυπάμε τα υλικά της βάσης μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και να κολλάνε ελαφρώς. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μικρή πιατέλα και τοποθετούμε τα τσέρι απλώνοντας το μείγμα της βάσης πατώντας καλά να ανέβει και στα τοιχώματα λίγο. Βάζουμς στο ψυγείο να σταθούν μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα
  • Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία
  • Χτυπάμε σε μίξερ το μαλακό τυρί να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αμυγδάλου, την ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, την λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Βγάζουμε τα τσέρκι από το ψυγείο και γεμίζουμε με την κρέμα τυριού. Αφήνουμε να κρυώσουν μερικές ώρες (2-3 τουλάχιστον, ιδανικά όλο το βράδυ). Τοποθετούμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φλούδες κουβερτούρας και φυστίκια Αιγίνης.

Φυσικά, αν θέλουμε να φτιάξουμε οικογενειακό cheesecake ανάλογα με τη διάμετρο του τσέρκι χρησιμοποιούμε τριπλάσια ποσότητα υλικών ή και μεγαλύτερη. Αρχίζουμε  από τα υλικά της βάσης που θα καλύψουν τη  φόρμα και αντίστοιχα αυξάνουμε την ποσότητα της κρέμας που θα φτιάξουμε.

Σχετικά με τον δημιουργό

Χριστίνα Φώτη Food Blogger