Dr Plus - Diatrofi

Βότανα

ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ-ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Συστατικά: δίκταμος, ματζουράνα, λουίζα, φασκόμηλο, θυμάρι

Θεραπευτικές ιδιότητες

Τα 5 αυτά μαγικά βοτάνια μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με κυρίαρχο τον δίκταμο ή αλλιώς Έρωντα το κατεξοχήν βότανο που ευδοκιμεί μόνο στα βουνά της. Λέγεται ότι όχι μόνο θεραπεύει το κρύωμα, αλλά τονώνει όλο το σώμα, απαλύνει τους μυϊκούς ταρυματισμούς. Είναι ένα ιδανικό βότανο για να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε καθώς αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Η μαντζουράνα, είναι ένα εξαιρετικό βότανο που ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και το κυκλοφορικό σύστημα. Η λουίζα είναι ένα βότανο που έχει υποτασικές ιδιότητες και στο μίγμα μας μας βοηθά να ισσοροήσουμε την αρτηριακή πίεση για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη λειτουργεία της καρδιάς κατά την διάρκεια της άσκησης ταυτόχρονα ως διουρητικό μας βοηθά να αποβάλουμε τις τοξίνες από το σώμα και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας ώστε να χάσουμε βάρος πιο εύκολα. Το φασκόμηλο ένα επίσης εξαιρετικό τονωτικό του νευρικού συστήματος και κυκλοφορικού συστήματος. Χρησιμοποιείται ενάντια στον ιδρώτα, την αδυναμία, την φυσική και ηθική κατάπτωση. Τέλος το αγαπημένο μας θυμάρι βοηθάει στην πέψη και στην αποβολή των αερίων, αναπτερώνει το ηθικό και διευκολύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Χρησιμοποιείται ενάντια στην κόπωση και την κατάπτωση.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι χρήσεις του μίγματος της Κρητικής Μαγείας. Μπορείτε να δειτε επιλέον πληροφορίες για το τι σας προσφέρουν αυτά τα μαγικά βοτάνια όταν συνδυαστούν στη σελίδα μας.

Δοσολογία χρήση
Για να φτιάξουμε το μαγικό ζωμό βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Προφυλάξεις
Το κρητικό μίγμα καθώς είναι ιδιαίτερα τονωτικό μίγμα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή και όχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προτείνεται μια διακοπή 1 βδομάδας για κάθε 2 βδομάδες συνεχόμενης χρήσης ή ακόμα καλύτερα να το χρησιμοποιείτε εναλλάσσοντάς το με άλλα μιγματα όπως την Πράσινη Μαγεία, ή Καίμε το Λίπος για καλύτερα αποτελέσματα.

Ειδικές Προφυλάξεις

Ο δίκταμος  θεωρείται γενικά ασφαλές βότανο αν και η υπερκατανάλωσή του ενδεχομένως να ανεβάσει τη πίεση, ειδικά σε άτομα με προβλήματα υπέρτασης.
Το φασκόμηλο είναι ένα πολύτιμο βότανο αλλά η υπερκατανάλωσή του μπορεί να επιφέρει κάποιες παρενέργειες όπως υπέρταση, επιληπτικές κρίσεις, και άλλα. Επίσης λόγω της εμμηναγωγού δράσης του φασκόμηλου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από γυναίκες σε αναπαραγωγική προσπάθεια διότι ενδεχομένως να αποτρέψει τη σύλληψη.
Αν είστε αλλεργικοί σε άλλα φυτά της ίδιας οικογένειας με τη μαντζουράνα όπως βασιλικό, ύσσωπο, λεβάντα, μέντα, ρίγανη και φασκόμηλο. Η μαντζουράνα τότε μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

H Λουίζα αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της κύησης λόγω των σμασμολυτικών της ιδιοτήτων.Δεν συνιστάται σε άτομα με χαμηλή πίεση και οι μεγάλες δόσεις Λουίζα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία.

Το θυμάρι είναι ένα πολύτιμο βότανο αλλά η υπερκατανάλωσή του επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα οδηγώντας τον σε υπερλειτουργία καθώς και σε ζαλάδες, εμετό και καρδιακή κατάπτωση.

Για περισσότερες Συμβουλές  από επαγγελματία Γεωπόνο απευθυνθείτε Εδώ

Σχετικά με τον δημιουργό

Αικατερίνη Παναγοπούλου / Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος

Η Παναγοπούλου Αικατερινη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος με ειδίκευση στον τομέα της Βιοτεχνολογίας – Μοριακή Βιολογία. Έχει συνεργαστει με υποτροφία με το πανεπιστήμιο του Βερολίνου πάνω στην χημική ανάλυση των φυτών και των ιδιοτήτων τους.
Έχει διδάξει για θέματα πάνω στην Εδαφολογία, Μελισσοκομία και τη Βιολογική Γεωργια.
Από το 2015 είναι ιδιοκτήτρια της ΦΥΤΟΜΑΓΕΙΑΣ http://www.fytomageia.gr/index.php/sxetika-me-mas.html ενός πρωτοποριακού καταστήματος που βρίσκεται στον Περισσό και συνδέει με μοναδικό τρόπο το μονοπάτι από τα Φυτά  στα Βότανα  και στα Αιθέρια Έλαια.

Έχει συνεργασίες με έγκριτους επιστήμονες πάνω στις ιδιότητες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε μορφή ξηρού βοτάνου αλλά και φυτικών ελαίων και αιθερίων ελαίων καθώς και πολύωρη προσωπική εργασία και μελέτες της ίδιας και φοιτητών που πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση υπό την καθοδήγησή της.
Στο κατάστημα έχει δημιουργήσει μια σειρά από μίγματα Βοτάνων για κάθε πάθηση και περίσταση.
http://www.fytomageia.gr/index.php/shop/pantopoleio/

Επιπλέον έχει ασχοληθεί με την παραγωγή διαφόρων καλλυντικών και θεραπευτικών λαδιών και κρεμών χρησιμοποιώντας μόνο αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια.
http://www.fytomageia.gr/index.php/shop/phutika-kalluntika/

Παράλληλα ασχολείται με τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου ώστε να δημιουργήθεί μια πράσινη όαση μέσα στο τσιμέντο που μας περιβάλει. Ως Γεωπονος αυτή και οι συνεργάτες της είναι στην διάθεσή σας για συμβουλές και απορίες για την υγεια των φυτών σας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα ώστε να στειλετε μηνύματα και απορίες ενώ μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας είτε από το φυσικό κατάστημα ή μέσω του e-shop της.