Dr Plus - Diatrofi

Γενικά

Ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα φυσικά!

Η ιδέα για την ενίσχυση της ανοσίας σας είναι δελεαστικό, αλλά η ικανότητα να το πράξει έχει αποδειχθεί άπιαστο για πολλούς λόγους. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ακριβώς αυτό – ένα σύστημα, όχι μια ενιαία οντότητα.

Για να λειτουργήσει καλά, απαιτεί ισορροπία και αρμονία

Οι ερευνητές διερευνούν τις επιδράσεις της διατροφής, της άσκησης, της ηλικίας, του ψυχολογικού στρες και άλλων παραγόντων στην ανοσολογική αντίδραση, τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους.

Υπάρχουν υγιείς τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

#1 Γραμμή

Η πρώτη σας γραμμή άμυνας είναι να επιλέξετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες για την καλή υγεία, το μοναδικό βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να διατηρήσετε φυσικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και υγιές.

Κάθε μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού σας συστήματος, λειτουργεί καλύτερα όταν προστατεύεται από περιβαλλοντικές επιθέσεις και ενισχύεται από στρατηγικές υγιούς ζωής όπως αυτές:

  1. Αποχή από το κάπνισμα
  2. Υψηλή κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά.
  3. Καλή ενυδάτωση του οργανισμού
  4. Τακτική άσκηση.
  5. Διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους .
  6. Εάν πίνετε αλκοόλ, πίνετε μόνο με μέτρο.
  7. Επαρκής και ποιοτικός ύπνος .
  8. Λάβετε μέτρα για να αποφύγετε τη μόλυνση, όπως το πλύσιμο των χεριών σας συχνά και το μαγειρικό κρέας σχολαστικά.
  9. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το στρες.

#2 Γραμμή

Ανοσοενισχυτικά θρεπτικά συστατικά:

Τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά παίζουν ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να βρεθούν σε μια ποικιλία τροφίμων:

  • Το βήτα καροτίνη βρίσκεται σε φυτικές τροφές, όπως γλυκοπατάτες, σπανάκι, καρότα, μάνγκο, μπρόκολο και ντομάτες.
  • Τα πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, τα πεπόνια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα ακτινίδια και το μπρόκολο.
  • Η βιταμίνη D βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια και στα αυγά. Το γάλα και οι 100% χυμοί που εμπλουτίζονται με βιταμίνη D είναι επίσης πηγές αυτής της σημαντικής θρεπτικής ουσίας.
  • Ο ψευδάργυρος τείνει να απορροφάται καλύτερα από ζωικές πηγές, όπως το βόειο κρέας και τα θαλασσινά, αλλά και σε χορτοφαγικές πηγές όπως το φύτρο σιταριού, τα φασόλια, τα καρύδια και το tofu.
  • Τα προβιοτικά είναι “καλά” βακτήρια που προάγουν την υγεία. Μπορούν να βρεθούν σε καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι και σε ζυμωμένα τρόφιμα όπως kimchi.
  • Η πρωτεΐνη που προέρχεται από ζωικές και φυτικές πηγές, όπως γάλα, γιαούρτι, αυγά, βόειο κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά, ξηροί καρποί, σπόροι, φασόλια και φακές.

Τρώμε υγιεινά , φροντίζουμε και προστατεύσουμε τον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση το σώμα μας!

Σχετικά με τον δημιουργό

Πηνελόπη Λαγούρου Διαιτολογος-Διατροφολογος

Η Πηνελόπη Λαγουρού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και μεγάλωσε στην Τήνο .
Είναι διαιτολόγος –διατροφολόγος απόφοιτη του ανώτατου τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλίας , παράρτημα Καρδίτσας από το 2016.
Στην διάρκεια των σπουδών της αλλά μέχρι και σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια και ενημερώνεται για να νέα θέματα διατροφής και για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η πρακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε διάρκεια 8 μηνών .
Εκτέλεση ερευνητική μελέτη για το άγχος και την επίδραση στη διατροφή σε ενήλικο πληθυσμό της Τήνου ,κατά την διάρκεια της πτυχιακής της εργασίας.
Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο :
του κέντρου συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της ESPEN( THE EUROPEAN SOCIETY FOR CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM) από το 2017 και παρακολουθεί τα LLL courses certificate .
Ενώ κατά τους μήνες Οκτώμβριο του 2017 έως Ιανουάριο του 2018 , στα πλαίσια του εθελοντισμού παρακολούθησε τις εργασίες του Διαιτολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’’.
Από το Μάρτιο του 2018 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Τήνο.