Αισθητική

Ξεδιψάστε… την επιδερμίδα σας

Η επιδερμίδα αποτελείται κατά 70% από νερό, γι’ αυτό και η έλλειψή του επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην υφή και την όψη της. Εάν η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ανεπαρκής, τότε είναι εμφανή τα σημάδια της αφυδάτωσης και, κατά συνέπεια, της γήρανσης του δέρματος. Δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα είναι ζωντανός οργανισμός και η ενυδάτωσή του είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που η έκθεση στον ήλιο είναι αυξημένη.

 

Η πιο σημαντική πηγή ενυδάτωσης είναι η κατανάλωση τουλάχιστον 6-8 ποτηριών νερού ημερησίως. Εκτός από την απαραίτητη υγρασία που προσφέρει στην επιδερμίδα,

η κατανάλωση νερού παίζει πρωτεύοντα ρόλο και στην προσπάθεια του οργανισμού να αποβάλλει τις τοξίνες που συμβάλλουν στη γήρανση της επιδερμίδας. Ειδικότερα, τα φαινόμενα της σύγχρονης εποχής, όπως η ρύπανση, το στρες, το air-condition σε εσωτερικούς χώρους και η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, ενισχύουν τη συσσώρευση τοξινών, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή, αφυδατωμένη και με εμφανή τα σημάδια γήρανσης. Έτσι, το νερό αποτελεί πολύτιμη τροφή της επιδερμίδας, ώστε να είναι και να δείχνει πάντοτε νέα.

Εκτός όμως από την κατανάλωση νερού, η οποία δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ, πρέπει να φροντίζετε την επιδερμίδα σας και με καλλυντικές περιποιήσεις για το πρόσωπο και το σώμα. Ο σωστός καθαρισμός, οι κρέμες, τα serums, οι ενυδατικές μάσκες και τα body milks είναι οι σύμμαχοί σας για να έχετε πάντοτε λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Τα καλλυντικά προϊόντα, ουσιαστικά, συμπληρώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, εφόσον αφήνουν στο δέρμα ένα λεπτό φιλμ το οποίο επιτρέπει στα κύτταρα της επιδερμίδας να δεσμεύουν το νερό.

Επιλέξτε, λοιπόν, τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (ξηρό, κανονικό, μεικτό ή λιπαρό), και προσφέρετε καθημερινή φροντίδα και ενυδάτωση. Για να επιτύχετε, όμως, αλλά και για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και φωτεινή, θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και την επίσκεψη σε σύγχρονα day spa. Εκεί θα σας περιποιηθούν εξειδικευμένοι αισθητικοί, οι οποίοι, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, θα σας συστήσουν τις κατάλληλες θεραπείες για τη σωστή ενυδάτωση, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και την εποχή, καθώς και τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο σπίτι.

Εκτός, όμως, από τις πολύτιμες συμβουλές τους, θα σας προσφέρουν και την ειδική περιποίηση που η επιδερμίδα έχει ανάγκη. Εξειδικευμένες θεραπείες για κάθε τύπο επιδερμίδας, ενισχυμένα καλλυντικά προϊόντα καμπίνας και υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτουν τα day spa, όλα σωστά συνδυασμένα από τις αισθητικούς για να σας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα και την επιδερμίδα που ανέκαθεν ονειρευόσασταν.

Μην αφήνετε, λοιπόν, την επιδερμίδα σας να «διψάει». Το νερό, τα ενυδατικά καλλυντικά προϊόντα και η εξειδικευμένη φροντίδα των αισθητικών θα σας χαρίσουν απαλό, λαμπερό και πάντα νεανικό δέρμα.

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.