Dr Plus - Diatrofi

Άσκηση

2 σε 1 Μυική και καρδιοαναπνευστική ενδυνάμωση σε 45 λεπτά

Με μια πρώτη ματιά δεν μπορείς να πιστέψεις πως το νέο αυτό μοντέλο φυσικής σωματικής άσκησης, θα μπορούσε να σου δώσει όλα αυτά που σου υπόσχεται αλλά στην πραγματικότητα ο χρόνος είναι αυτός που είτε καταγκρεμνίζει μόδες «εφήμερες» είτε καθιερώνει όσα πραγματικά αξίζουν. Η προπόνηση με τη χρήση των ιμάντων του trx ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Με απλά λόγια θα αναλύσουμε τα ξεχωριστά οφέλη τα οποία μπορείς να αποκομίσεις από την προπονητική σου ενασχόληση με τους ιμάντες.

Με το trx πας παντού… μεταφέρεται πανεύκολα και χρειάζεσαι ένα σταθερό και στιβαρό σημείο για να το κρεμάσεις, το οποίο κάλλιστα μπορεί να είναι στο σαλόνι του σπιτιού σου ή ένα γερό κλαδί δέντρου στην εξοχή.

Το trx σου δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις πολύπλευρα τις φυσικές σου ικανότητες. Σε αντίθεση με μονοδιάστατα άλλα συστήματα άσκησης, με τους ιμάντες μπορείς ανάλογα με την ένταση που θα χρησιμοποιήσεις να αναπτύξεις τον μυϊκό σου ιστό και να δώσεις όμορφο σχήμα στο σώμα κατά το πως το επιθυμείς, να δουλέψεις την μυϊκή σου αντοχή πχ εάν εργάζεσαι για ώρες πολλές καθιστός μπροστά σε ένα υπολογιστή, (ο αυχένας, η πλάτη και η μέση σου θα σε ευγνωμονούν), να βελτιώσεις την ισορροπία σου και τον νευρομυϊκό συντονισμό σου. Η προπόνηση με trx ενισχύει φυσικές ικανότητες σημαντικότατες τόσο για την ενεργειακή απόδοση του μυϊκού σου συστήματος (μεγαλύτερη παραγωγή έργου με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) όσο και για την άρτια από πλευράς «εκβιομηχανικής» κίνησης και στάσης του σώματός σου, η οποία είναι σημαντικότατη παράμετρος για την πρόληψη τραυματισμών σε επίπεδο μυών, συνδέσμων αλλά και αρθρώσεων.

Επιπλέον έχεις την δυνατότητα να εφαρμόσεις μια σειρά από απλές και λειτουργικές διατατικές ρουτίνες που θα διατηρήσουν ή θα αυξήσουν την μυϊκή σου πλαστικότητα, ευλυγισία και την αρθρική σου ευκαμψία και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια αρτιότερη μεταπροπονητική αποκατάσταση.

Άξιο λόγου το γεγονός ότι η «λειτουργική» προπόνηση με το trx σου επιτρέπει να εκτελείς ασκήσεις και στα 3 επίπεδα (μετωπιαίο-οβελιαίο-εγκάρσιο) και αυτό είναι ανεκτίμητο ! Τα περισσότερα προγράμματα «γυμναστηριακού τύπου», χωλαίνουν σε αυτό ακριβώς το σημείο και η πραγματικότητα είναι αυτή : Το ανθρώπινο σώμα ως σύνολο μοχλών και αρθρώσεων είναι κατασκευασμένο για να κινείται και στα 3 επίπεδα και στα 3 αυτά επίπεδα άρα θα πρέπει να εξασκείται !

Η σειρά με την οποία θα χρησιμοποιήσεις τις ασκήσεις που θα επιλέξεις είτε ο ίδιος προσωπικά είτε σύμφωνα με τις οδηγίες έμπειρου γυμναστή, οι ίδιες οι ασκήσεις ,ο αριθμός τους και τα Set είναι καθαρά θέμα προπονητικού επιπέδου, φυσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων.Τα διαλείμματα ενδιάμεσα των ασκήσεων ανάλογα του χρόνου αλλά και ανάλογα του χαρακτήρα και του είδους τους, μπορούν να δουλέψουν το οργανικό σου σύστημα μέσα από πολλαπλά μεταβολικά μονοπάτια (αερόβιο-αναερόβιο γαλακτικό-αναερόβιο) και τελικά να προσδώσουν στην προπόνηση σου σημαντική αξία τόσο σε επίπεδο καρδιοαναπνευστικών προσαρμογών όσο και στο επίπεδο της βέλτισtης αξιοποίησης των διαφορετικών πηγών ενέργειας καθώς και αποδοτικής αξιοποίησης των κατάλληλων ανά περίπτωση μεταβολικών μονοπατιών.

Σημείωσε επιπλέον ότι η προπόνηση με ιμάντες χαρακτηρίζεται ως ιδανική για ευαίσθητες αρθρώσεις (ωμική ζώνη, αγκώνες, καρποί) και επίσης το γεγονός καθ΄όλη τη διάρκεια των ασκήσεων προκειμένου να επιτύχεις τη βέλτιστη τεχνική ο «πυρήνας» σου … «αγγλιστί Your Core» δουλεύει στο μέγιστο λειτουργικό του επίπεδο. Πέρα από το θέμα της προστασίας της οσφυϊκής σου μοίρας και της εξάλειψης του πόνου, εάν η διατροφή σου είναι η κατάλληλη θα δεις τους κοιλιακούς σου (ορθός-λοξοί-τετράγωνος οσφυϊκός), όπως δεν μπορούσες καν να τους φανταστείς.

Θα σε συμβούλευα να βρεις έναν χώρο στον οποίο με σωστή καθοδήγηση από έναν καλά εκπαιδευμένο γυμναστή θα μάθαινες να λειτουργείς αποδοτικά και με ασφάλεια πάνω στο trx. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να εξελίξεις το ασκησιολόγιο σου και να δουλέψεις πάνω σε διάφορα προπονητικά πλάνα και μεθόδους μέχρι που κάποια στιγμή γιατί όχι, θα μπορούσες να αποκτήσεις το δικό σου ατομικό Trx !

Συμπερασματικά,

Ναι στα σίγουρα το trx στην πάροδο του χρόνου απέδειξε την αξία και τον νεωτερισμό του, δίκαια θα το χαρακτήριζα ως ένα «holistic fitness gun» και το μόνο που μένει είναι να σου ευχηθώ πολλές δημιουργικές και αποδοτικές προπονήσεις!

Σχετικά με τον δημιουργό

Δημήτρης Βουδούρης/ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ο Βουδούρης Δημήτριος ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,αποφοιτώντας με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Συνέχισε τις σπουδές στην επιστήμη της Διαιτολογίας (Οκτώβριος 2011-Ιούλιος 2013)και από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι κάτοχος διπλώματος HND in Dietetics του CAMBRIDGE REGIONAL COLLEGE.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στο Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Κλινική Διατροφή.

Τον Απρίλιο του 2014 απέκτησε δίπλωμα Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) το οποίο και πιστοποιειται από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED)

Εντός του 2015 παρακολούθησε το on line εκπαιδευτικό πρόγραμμα του European Institute of Nutritional Medicine και απέκτησε το δίπλωμα της Metabolomic Academy ενώ το καλοκαίρι του 2015 έκανε την πρακτική του στην Μεταβολομική κλινική του Δρ. Τσουκαλά Δημητρίου.

Εντός του 2017 ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή του στο Κλινικό Pilates, υπό την καθοδήγηση της PT-MSc κ. Ματσούκη Ελένης στο GPC.

Τον Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη ως μεταπτυχιακός Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο τμήμα της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας. Η διπλωματική του εργασία, την άνοιξη του 2020 ήταν σχετική με την επίδραση ενός βραχύχρονου πρωτοκόλλου άσκησης σε ασθενείς με NAFLD.

Τον Οκτώβρη του 2020 αναμένεται, επίσημα, να ξεκινήσει την Διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, σχετική με τα Μεταβολικά νοσήματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2016 -2020: Ιδιοκτήτης της εταιρείας HealthEx η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο των on line υπηρεσιών άσκησης. Προσωπικός γυμναστής σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ιανουάριος 2005 - 2016: Συνιδιοκτήτης Γυμναστηρίου με τον διακριτικό τίτλο, ‘Golden Gym’, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Οκτώβριος 2013-2015:
Καθηγητής Προπονητικής και Αθλητικής Διατροφής, στο Αττικό κολέγιο.

Ιανουάριος 2012 - Σήμερα:
Συνεργάτης αρθογράφος σε ιστοσελίδες, καθώς και δημοσίευση άρθρων, σχετικά με άσκηση και υγεία (iatronet-diatrofi-my diatrofi).

Σεπτέμβριος 2003 – 2004:
Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πωλήσεων και Γυμναστής στην εταιρεία, ’Golden Gym’, Γαλατσίου και Κυψέλης.

Δεκέμβριος 2002 – Σεπτέμβριος 2003:
Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της εταιρείας ‘Lipogen’, στα καταστήματα, Αγ. Αναργύρων – Αμαρουσίου – Τρίπολης – Κορίνθου.

Σεπτέμβριος 2001 – Δεκέμβριος 2002:
Υπεύθυνος Promotion και κατόπιν Διευθυντής Α΄ Πώλησης, της εταιρείας ΠΡΙΝΟΥ, στο κατάστημα Περιστερίου.

1999 - 2001:
Καθηγητής στα Ι.Ε.Κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Αισθητικής, Καθηγητής Ανατομίας, Φυσιολογίας και Βασικής Γυμναστικής.

1993 - 2001:
Group Fitness Instructor, στα κορυφαία γυμναστήρια της Αθήνας.

Εμφανίσεις σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, με θέματα Group Fitness, σε Mega Channel, Star Channel και σταθερή πρωινή παρουσία στο Tele City.

Περιοδική Ενασχόληση με Personal Training.
Additional Info
Τηλέφωνο: 6937377271
Email: voudoudi@yahoo.gr