Dr Plus - Diatrofi

Άσκηση

Μύρισε άνοιξη…

myrise-anoixi

Ο κάτοικος της Αθήνας έχει κάθε λόγο να νιώθει ριγμένος με τα 2,5 τ.μ αστικού πρασίνου που του αναλογούν. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη ο μέσος όρος πρασίνου ανά κάτοικο είναι 7 τ.μ.

Παρόλ’ αυτά θα εκπλαγείτε θετικά αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τα πάρκα της πόλης, που μπορεί να προσπερνάτε καθημερινά χωρίς δεύτερη σκέψη. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα!

Εθνικός Κήπος και Κήπος Ζαππείου

Αυτοί οι 2 επικοινωνούντες κήποι βρίσκονται τόσο κεντρικά που κάνει εντύπωση που δεν είναι συνεχώς πλημμυρισμένοι από κόσμο.

Σε έκταση 285 καταπράσινων στρεμμάτων θα συναντήσετε εκατοντάδες είδη δέντρων και θάμνων, που αναγράφουν σε ταμπελάκια την επιστημονική τους ονομασία για να εξασκηθείτε στην βοτανική επιστήμη.

Θα βρείτε επίσης λιμνούλες με πάπιες, έναν μικρό ζωολογικό κήπο και ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της πόλης.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

Το πάρκο Τρίτση βρίσκεται στο Ίλιον και είναι από τα μεγαλύτερα της Αθήνας. Το κατάφυτο πάρκο με τις πέντε τεχνητές του λίμνες, αποτελεί πόλο έλξης για την άγρια πανίδα αλλά και για τους ορνιθοπαρατηρητές.

Με τα 182 συνολικά είδη πουλιών που έχουν παρατηρηθεί στο πάρκο, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας τα κιάλια σας!

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το περίπτερο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για να προμηθευτείτε ενημερωτικό υλικό καθώς και να παρακολουθήσετε ενημερωτικές προβολές.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι ένα δάσος από πεύκα και μια πραγματική ανάσα ζωής μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Μια βόλτα στον λόφο με τα όμορφα λιθόστρωτα μονοπάτια, το εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη, τα μνημεία μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας και ευκαιρίες παρατήρησης δεκάδων ειδών πτηνών, θα σας πείσει ότι θα έπρεπε να πηγαίνετε συχνότερα.

Πέρα από τα πάρκα της Αθήνας, υπάρχουν και άλλες, μικρότερες εστίες πρασίνου. Κυριολεκτικά κρυμμένες στον αστικό ιστό που αξίζει να επισκεφθείτε, προκειμένου να πάρετε μια δόση οξυγόνου και να συνεχίσετε με νέα διάθεση τη μέρα σας στην πολύβουη αστική πραγματικότητα.

Για σύντομες πράσινες αποδράσεις από το σπίτι ή τη δουλειά προσφέρονται:

  • ο λόφος του Στρέφη στα Εξάρχεια
  • το άλσος Παγκρατίου
  • το άλσος Ν. Σμύρνης
  • το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι
  • το πρόσφατα αναπλασμένο Αττικό Άλσος
  • ο πευκόφυτος λόφος του Λυκαβηττού με την καλύτερη θέα της πόλης

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια επίσκεψη στην Εθνική γλυπτοθήκη απολαμβάνοντας το πράσινο στο άλσος Στρατού στο Γουδή.

Επίσης, το αισθητικό δάσος της Καισαριανής στους πρόποδες του Υμηττού, αποτελεί μια κοντινή απόδραση και θα σας εκπλήξει με την ομορφιά του.

Σχετικά με τον δημιουργό

Κυριακή Απέργη / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ονομάζομαι Απέργη Κυριακή. Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988. Σπούδασα στην πρώτη μου επιλογή στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής από όπου και αποφοίτησα το 2010. Ο τομέας της διατροφής και της υγείας ήταν και είναι σκοπός της ζωής μου και εξακολουθεί να με απασχολεί θερμά.
Πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία στην κοιλιοκάκη και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική άσκηση στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία "Αττικό" και "Αλεξάνδρα".
Το 2013 εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών και ολοκλήρωσα με επιτυχία την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society - BPS .
Παρακολούθησα σαν πρακτική περιστατικά διατροφικών διαταραχών στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»).
Συνεχίζω και ενημερώνομαι συνεχώς για θέματα διατροφής και ψυχολογίας ακολουθώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθώ σεμινάρια της ESPEN (LLL) για την κλινική διατροφή και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από αναγνωρισμένους φορείς.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια life- coaching και Focus in Solution Therapy.
Παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.
Το 2015 ολοκλήρωσα τα κλινικά σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ.
Συμμετέχω σαν ομιλήτρια σε ποικίλες δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης.
Αποτελώ εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ στο κομμάτι της νευρικής ανορεξίας.
Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά site (www.diatrofi.gr) και περιοδικά, στο δικό μου kiriakiapergi@blogspot.gr και πραγματοποιώ ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Έχω συμμετάσχει σε βιβλία διατροφής και ψυχολογίας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN και της ΕΔΔΕ και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας diatrofi και keadd.