Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

“Παγώνι”, το εστιατόριο που με μια δοκιμή θα σε πείσει

Οι πιο νόστιμες επιλογές στο εστιατόριο “Παγώνι” για απόλαυση χωρίς ενοχές 

Το «Παγώνι» είναι ένα εστιατόριο –  μεζεδοπωλείο στην νέα Φιλαδέλφεια που προσφέρει κυρίως αυτό που λέμε πειραγμένη ελληνική κουζίνα και λειτουργεί πετυχημένα τα τελευταία έξι χρόνια. Η ομάδα του επιστημονικού portal υγείας diatrofi.gr  επέλεξε να το παρουσιάσει για την στήλη «Αξίζει η παράκαμψη» διότι υπάρχουν πολλές και νόστιμες επιλογές που μπορεί να διαλέξει κάποιος πηγαίνοντας στο «Παγώνι» ώστε να γευτεί ένα υγιεινό γεύμα, ενώ ταυτόχρονα να απολαύσει πολύ νόστιμα πιάτα.

Εμείς ξεχωρίσαμε από τον κατάλογο όλα εκείνα τα πιάτα που μπορεί κάποιος να επιλέξει ώστε να κρατήσει μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες αν ακολουθεί κάποιο υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής κάνοντας μία παραγγελία με μία σαλάτα, ένα ορεκτικό και ένα κυρίως από αυτά που θα δούμε στη συνέχεια. Είναι βέβαιο ότι μπορούν ακόμα και δύο άτομα να χορτάσουν εύκολα με αυτές τις επιλογές και παράλληλα να περάσουνε πολύ όμορφα με την παρέα τους πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή ένα δυο μικρά ποτηράκια ρακί – τσίπουρο.

Στη συνέχεια θα δούμε τα πιάτα που εμείς επιλέξαμε από τον κατάλογο του εστιατορίου και οπωσδήποτε πρεπει να  διαβάσετε την συνέντευξη που πήραμε απο τον ιδιοκτήτη-Σεφ Νάσο Σεφερλή στο  «Παγώνι»  που μας αποκαλύπτει απλόχερα τα μικρά μυστικά ενός πετυχημένου εστιατορίου.

”Δείτε την συνέντευξη ΕΔΩ

Ας δούμε ένα προς ένα τα πιάτα και τους συνδυασμούς που επιλέξαμε για εσάς τα οποία μπορείτε να απολαύσετε  δίχως ενοχές…

Τις φωτογραφίες επιμελήθηκε η φωτογράφος Δέσποινα Ζητάκη
Δείτε το Instagram της φωτογράφου ΕΔΩ

Φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα μυρωδικών και ταμπουλέ λαχανικών και Σαλάτα Παγώνι (πράσινη και κόκκινη λόλα, ρόκα, ραντίτσιο, ντοματίνια, γραβιέρα, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ πετιμέζι)

Ελληνική Σαλάτα (ντομάτες διαλογής, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, παξιμάδι και κατσικίσιο τυρί)

Χούμους με καπνιστή μελιτζάνα και babyρόκα

Φάβα με κουρκουμά και αφυδατωμένη ντομάτα

Τάρτα ψητών λαχανικών με Τσαλαφούτι

Σαλάτα Κοτόπουλο (πράσινη και κόκκινη λόλα, ρόκα, ραντίτσιο, φιλέτο κοτόπουλο, γραβιέρα, ντοματίνια και αρωματικά κρουτόν)

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά

Σαλάτα Παγώνι (πράσινη και κόκκινη λόλα, ρόκα, ραντίτσιο,ντοματίνια, γραβιέρα, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ πετιμέζι)

Χοιρινά Μπριζολάκια με sause γλυκιάς πιπεριάς και Σαλάτα Παγώνι (πράσινη και κόκκινη λόλα, ρόκα, ραντίτσιο, ντοματίνια, γραβιέρα, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ πετιμέζι)

Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα μαύρου φραγκοστάφυλου και Ελληνική Σαλάτα (ντομάτες διαλογής, ελιές, κάπαρη, κρεμμύδι, παξιμάδι και κατσικίσιο τυρί)

Ταμπουλέ με ψητά λαχανικά και δυόσμο

To “Παγώνι” θα το βρούμε στην διεύθυνση N. Τρυπιά 62-64 & Κυδωνίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ 2102526353 και στη σελίδα τους στο Facebook και στο Instagram 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas