Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

1000 και 1 γευστικές 3άδες στη κουζίνα του Πέπερι

Η επιθυμία να φάει κάποιος σωστά σε ένα εστιατόριο πολλές φορές είναι ένα μεγάλο δίλημμα. Ψάχνοντας συχνά στον κατάλογο του μενού κάθε εστιατορίου αναρωτιέσαι πολύ συχνά τι απ’ όλα αυτά θα μπορούσε να συνδυάζει κατάλληλη θρέψη, εξαιρετική γεύση και ταυτόχρονα ένα συνδυασμό που να ταιριάζει με την δίαιτα σου. Μέσα από την στήλη «Αξίζει η παράκαμψη» οι ντέντεκτίβ του site diatrofi.gr θα προσπαθήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς τα πιο κατάλληλα γεύματα και συνδυασμούς στα εστιατόρια που επισκέπτονται.

Σύντομα ένας ειδικός χάρτης που θα απλώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο θα σηματοδοτεί τις δικές μας επιλογές, δηλαδή των διαιτολόγων και των συνεργατών της επιστημονικής ομάδας Διατροφή.

Εναρκτήριο γευστικό λάκτισμα με το μεζεδοπωλείο Πέπερι όπου και με την προσωπική μου συμβουλευτική, επιλέξαμε γεια σας τα πιο κατάλληλα γευστικά πιάτα ώστε να αισθανθείτε πως πραγματικά μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό και φυσικά στον κατάλληλο συνδυασμό.

Και επειδή μία γεύση δεν αποτυπώνεται παρά ελάχιστα σε μία εικόνα, εμείς προχωρήσαμε λίγο παραπάνω προσθέτοντας και την δική μας εμπειρία αξιοποιώντας καλλιτεχνικά τη φράση «1000 γεύσεις σε μία εικόνα». Το επίπονο αυτό έργο ανέλαβε η αποκλειστική συνεργάτιδά του site η χαρισματική φωτογράφος Δέσποινα Ζητάκη.

Ανακαλύπτοντας τις γευστικές 3άδες του μεζεδοπωλείου Πέπερι

Το μεζεδοπωλείο Πέπερι είναι πραγματικά ένα από τα ιδιαίτερα μικρά εστιατόρια, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι παρόλη την οικονομική κρίση δεν έχει υπάρξει ούτε μία μέρα που να μην αλλάξει 3 και 4 φορές τα κουβέρ από κάθε τραπέζι. Δύο χαρισματικοί νέοι άνθρωποι ο Αλέξανδρος και Ειρήνη με πολύ αγάπη και ιδιαίτερη φιλοξενία, καταφέρνουν να κερδίζουν καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους σε ένα περιβάλλον πολύ άνετο με άκρως φιλικό κλίμα το Πέπερι έχει γίνει για την περιοχή το σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών. Ζεστά χρώματα, κουρελούδες, γουστόζικα επιπλάκια και πολλές προσωπικές πινελιές όπως τον πίνακα που θα συναντήσετε στον μέσα χώρο, εμπνευσμένο από το εξώφυλλο του δίσκου : ”Οδός Ονείρων” του Μάνου Χατζηδάκι, που ζωγράφισε με τα χεράκια του ο ίδιος ο Αλέξανδρος.

υγιεινό εστιατόριοΤο φαγητό είναι πάντα εξαιρετικό με καθημερινές εναλλαγές στα πιάτα ημέρας λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την εποχή όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Το μενού περιλαμβάνει πολλά πιάτα τα οποία είναι είτε ολοκληρωμένες 3αδες, είτε σε συνδυασμούς μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν μικρά πλήρη γευστικά και χορταστικά γεύματα. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στις επιλογές που κάποιος μπορεί να παραγγείλει στο τραπέζι του ώστε να ολοκληρώσει το γεύμα του με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Η φάβα με πέστροφα και λαχανικά αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ο πειραγμένος κρητικός ντάκος με βάση από χαρούπι τυρί και λαχανικά θα μπορούσε να οριστεί ως μία πλήρη τριάδα αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι και ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

Το καλαμάρι με το χαρούπι και τα ντοματίνια είναι σχεδόν μία πλήρη τριάδα.

Το κοτόπουλο με τον σπασμένο αρακά και το καλαμπόκι είναι μία πλήρη τριάδα.

Το φιλέτο λαβράκι με σπανάκι συνδυασμένο με τη φάβα θα μπορούσε να είναι μία πλήρη τριάδα.

Η σαλάτα με την ρόκα, το μανούρι και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα, για παράδειγμα σε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό.

Η σαλάτα με τα βραστά λαχανικά την πατάτα και την σαρδέλα από μόνο του είναι ένα πλήρες γεύμα.

Το φιλέτο με τις ψητές πατάτες και μία από τις σαλάτες του μαγαζιού θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική 3άδα.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορείς να συνδυάσεις στο μεζεδοπωλείο Πέπερι και ελπίζω μέσα από την αυτήν την μικρή περιήγηση να άνοιξα την διάθεση για περισσότερες γευστικές ιδέες προτάσεις και επιλογές.

Το να συνδυάσεις όλα αυτά τα γεύματα με ένα βιολογικό τσάι από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει ο κατάλογος ή ένα μικρό ποτηράκι ρακή για ένα ποτήρι κρασί, τότε σίγουρα θα έχεις ολοκληρώσει το γεύμα σου συνδυάζοντας ταυτόχρονα θρέψη και ικανοποίηση.

Info Μεσολογγίου 37 & Αγίου Βασιλείου, Νέα Ιωνία ( όπισθεν ΟΤΕ) 210-2711223, www.peperi.gr

Δες και ανέβασε τις δικές σου ιδέες και γράψε λίγα λόγια γι’ αυτές στο Instagram με το hashtag #3adadiatrofi και απόλαυσε τις οπτικοποιημένες δελεαστικές γευστικές προτάσεις της Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή στο hashtag #diatrofi.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas