Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

2 στο κέντρο και πολλοί στην Πόλη

Πλήρη αναγέννηση για 2 Μαζί στο Σύνταγμα

Το 2 Μαζί, μετά από την μακροχρόνια και πετυχημένη πορεία του, το έχει συμπεριλάβει ως προτεινόμενο ο διάσημος οδηγός  Michelin Guide από το 2015 και έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Chef Χάρη Νικολούζο,  όπως επίσης  έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Οκτώβρη και το νέο του μενού.

Το «2 Μαζί» είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Στις παρυφές της Πλάκας, στον αριθμό 48 της οδού Νίκης, με πηγή έμπνευσης ό,τι πιο εκλεκτό παράγει η Ελλάδα, όπως κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακές πίτες παντρεύονται με βότανα, αρωματικά αλλά και κάθε βρώσιμο άνθος, ιδιαίτερης γευστικής και θεραπευτικής αξίας.

Ο ενορχηστρωτής του 2 Μαζί, Ηλίας Γώγος, είναι πάντα διαθέσιμος να εξερευνήσεις μαζί σου το κατάλληλο μενού που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα.

Info: 2Μαζί, Νίκης 48, Πλάκα, 10558, Αθήνα, Τel 2103222839

FaceBook 2 Μαζί

1017385_346157868845932_1384025771_n

Γεύσεις απ’ την Πόλη  στην Δροσιά

Αν έκανες μια βόλτα στην πλατεία της Δροσιάς, πριν από έξι χρόνια, το πιθανότερο είναι μετά τη δύση του ηλίου, μόνο τυχαίους περαστικούς θα μπορούσες να συναντήσεις. Σήμερα, πρόκειται  για μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες των βορείων προαστίων της Αθήνας. Μια παρερμηνεία της πολεοδομίας, απαγόρευε για δεκαετίες τη χρήση οικημάτων για χώρους σίτισης, έως ότου το γόρδιο δεσμό, έλυσαν οι ιδιοκτήτες ενός πρωτότυπου για την εποχή εκείνη, ένα παραδοσιακό κεμπατζίδικο, με γεύσεις εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα της Μικράς Ασίας.

Από τότε μέχρι σήμερα το εστιατόριο «Γεύσεις απ’ την Πόλη» με τις εξαιρετικές γεύσεις και δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό κεμπάπ, ενέπνευσε όχι μόνο τη δημιουργία πολλών άλλων αντίστοιχων καταστημάτων σε όλη την Αθήνα, αλλά όπως εξήγησα, έγινε και η αφορμή ώστε να ανοίξουν πολυάριθμα μαγαζιά κάθε είδους που σχετίζονται με την εστίαση, σε όλη την περιοχή της πλατείας.

Αξίζει πραγματικά αυτή η βόλτα στην απομακρυσμένη από το κέντρο της Αθήνας, την πλατεία της Δροσιάς και καθότι όνομα και αποτέλεσμα, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ένα ζακετάκι θα το χρειασθείς. Ιδιαίτερα αν συνδυάσεις τη βόλτα σου παρακολουθώντας και μια ταινία στον εξαιρετικό θερινό κινηματογράφο της πλατείας Cine Αλίκη, τότε πράγματι θα έχεις ολοκληρώσει κάτι σαν μονοήμερη βόλτα στα περίχωρα της πόλης.

Info: Γεύσεις απ’ την Πόλη, Πετρίτη 5, Δροσιά 145 72 Tel 2108133901

FaceBook Γεύσεις απ’ την Πόλη – Δροσιά

Και για το αδελφό μαγαζί, θα το βρεις στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 20 Α, Βάρκιζα Νότια προάστια , Αθήνα Tel  2108976260

FaceBook Γεύσεις απ’ την Πόλη – Βάρκιζα

 

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas