Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

Τεύχος 51. ΜΑΝΗΜΑΝΗ με άρωμα Μάνης και Γεύσεις Ελλάδας

Το κέντρο της Αθήνας είναι πάντα γεμάτο με κρυμμένες υπέροχες εκπλήξεις. Το εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει 10 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας προσφέροντας ελληνικές γεύσεις με το άρωμα της πατρίδας του, της Μάνης, και με βάση την κουζίνα της Ελλάδας σε μοντέρνα εκτέλεση και σε ραφιναρισμένες εκδοχές από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη.

mani mani 01

Ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου, η Μάνη, λειτουργεί ως έμπνευση για τις αξίες της γνησιότητας και αυθεντικότητας, τις οποίες το εστιατόριο εφαρμόζει καθημερινά στη λειτουργία του. Στόχος και επιθυμία της ομάδας του ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι η ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής των γεύσεων, επιστρέφοντας έτσι παράλληλα κι ένα κομμάτι της Μάνης πίσω στην παγκόσμια κοινωνία.

mani mani 02

 

Στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2004 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ έχει καταφέρει να αποτελέσει μια αγαπημένη επιλογή των Ελλήνων αλλά και να αποσπάσει αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο από τους επισκέπτες του και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το εστιατόριο προσφέρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εκτελεσμένη με σύγχρονο τρόπο, βασισμένη σε αγνά υλικά, προερχόμενα κυρίως από τη Μάνη αλλά και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Η εκτέλεση και παρουσίαση των πιάτων μοντέρνα και εφάμιλλη του σύγχρονου τρόπου ζωής και της ανάγκης για υγιεινή διαβίωση.

mani mani  03

Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης – ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, γλυκά όπως οι δίπλες, τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες και τα αρωματικά φυτά, η ρίγανη, το τσάι – τα οποία δίνουν τον τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Οι γεύσεις οικείες αλλά με ένα απρόσμενο twist όπως το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό (ένα εξαιρετικά παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο), η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ και πολλές ακόμα προτάσεις.

mani mani  04

Διακρίσεις

New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, συγκαταλέγεται το ΜΑΝΗΜΑΝΗ. Συγκεκριμένα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ προτάθηκε από την εφημερίδα «The New York Times» ως go-to destination, ανάμεσα σε περίπου 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο πρόσφατο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens.

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 4 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ πρόσφατα κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών που σχολιάζουν στο Trip Advisor στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Info: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τ. 210 9218180 – E:info@manimani.com.gr
S: www.manimani.com.gr  / F: www.facebook.com/MANHMANH.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Diatrofi.gr | Διαχειριστής

Από τη συντακτική ομάδα της επιστημονικής ομάδας Διατροφή. Σύντομα θα συμπληρωθούν τα συνολικά στοιχεία του δημιουργού.