Dr Plus - Diatrofi

e-food άρθρα Αξίζει η παράκαμψη

Τεύχος 56. Ποτοποιία Κωστέα στην Καλαμάτα

Η Μεσσηνία ο ευλογημένος και γνήσιος χώρος της νότιας Πελοποννήσου με τις όμορφες εναλλαγές του τοπίου και την γλυκύτητα του κλίματος. Οι Μεσσήνιοι είναι κάτοικοι με παράδοση χιλιάδων χρόνων και είναι δεμένοι με την γη τους και την θάλασσα.

Η οικογένεια ΚΩΣΤΕΑ ακολουθεί από το 1960, μια παράδοση πολλών δεκαετιών, με την ομώνυμη επιχείρηση ποτοποιίας, να παράγει, εξαιρετικά ελληνικά ποτά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του Έλληνα καταναλωτή, με σταθερή την ποιότητα και προπαντός την γεύση.

Η ποτοποιία ΚΩΣΤΕΑ είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ούζο και το τσίπουρο, με τις ειδικές συσκευασίες που διαθέτει.

Η εταιρία για να επιτύχει τους μακροχρόνιους στόχους της έχει αναπτύξει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Ποτών με βάση το ISO 22000:2005 (HACCP) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις της, αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προπάντων αξιοποιεί με νέα εμπορικά σήματα το ούζο και το τσίπουρο που παράγει.

Η Μεσσηνία, ήταν και είναι ένας έφορος και δημιουργικός τόπος, δίπλα στο βαθύ γαλάζιο του πελάγους, με μια ομορφιά και μια φυσικότητα απαράμιλλη σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτά τα μέρη παράγονται μοναδικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης και εκλεκτής ποιότητας.

Εδώ παράγεται και εμφιαλώνεται το γνωστότερο ελληνικό ποτό, το ούζο. Λίγοι γνωρίζουν ότι είναι μία από τις δύο περιοχές όπου έχει τις ρίζες του. Η άλλη περιοχή είναι ο Τίρναβος. Κάθε τόπος δίνει ένα χρωματισμό στην ιδιαίτερη γεύση του ποτού. Εδώ στην Μεσσηνία οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας, θαλάσσιου αέρα και υψόμετρου ευνοούν την ανάπτυξη βοτάνων και αρωματικών φυτών, όπως ο γλυκάνισος, ο αστεροειδής άνισος, η μαστίχα, η κανέλα, το γαρύφαλλο, η μέντα και άλλα πολλά, βασικά συστατικά για την παραγωγή του ούζου. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης πού ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αιώνα, οι άνθρωποι του τόπου μας το προτιμούν και γνωρίζουν πολύ καλά τα ιδιαίτερα μυστικά του ποτού, που τους συνοδεύει στις μεγάλες και στις μικρές στιγμές της ζωής τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas