Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

Τεύχος 61. Το Χρηματιστήριο της Γεύσης Σοφοκλέους & Αιόλου 68

Η οδός Σοφοκλέους στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαιτέρως γνωστή στου παλαιότερους κυρίως για το μέγαρο που φιλοξενούσε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Ιδιαίτερα τα ψεύτικα χρυσά χρόνια των αρχών του 2000 η περιοχή έσφυζε από μικρούς και μεγάλους χώρους εστίασης που κυρίως γέμιζαν από αναψοκοκκινισμένους χρηματιστές που αναζητούσαν μετά τη λήξη κάθε συνεδρίας να σβήσουν κάπου την πείνα και την δίψα τους.

Με τη μεταφορά του στη Λεωφόρο Αθηνών πολλά από αυτά τα μαγαζιά παρήκμασαν και ακόμα περισσότερα έκλεισαν ερημώνοντας το τοπίο και μεταμορφώνοντας την οδό Σοφοκλέους ιδιαίτερα τη νύχτα, έναν από τους πιο αδιάφορους δρόμους.

Όσο όμως αδιάφορη έχει παραμείνει η οδός Σοφοκλέους, κατηφορίζοντας την Σοφοκλέους από την Σταδίου προς τον πεζόδρομο στην οδό Αιόλου, εκεί τα πράγματα αλλάζουν και πολλά νέα στέκια ανοίγουν διαρκώς το ένα μετά το άλλο.

parak61_2

Όμως στο χρηματιστήριο της γεύσης στην περιοχή, φαίνεται ότι μια νέα είσοδος θα κάνει τη διαφορά και πολύ σύντομα οι γευστικές μετοχές της θα γίνου σημείο συζήτησης, ιδιαίτερα για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων.

Οι συντελεστές της νέας γευστικής επενδυτικής πρότασης, τρία άτομα μοναδικής εμπειρίας στο χώρο με τεράστιες περγαμηνές επιτυχίας στο προσωπικό τους portfolio.

parak61_4

Ο Βασίλης Ακρίβος από το Ψάριστον, ο Άγγελος Φραντζής από το BarBQ και ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας για να δώσουν όνομα και πνοή στο χώρο της εστίασης.

Ένας χώρος μινιμαλ που θυμίζει νησί και αν μη τι άλλο αναδεικνύει Ελλάδα ήρθε να δώσει άρωμα στη Στοά Πάππου και Δημητρακοπούλου. (Αιόλου 68)

Πιάτα θαλασσινών.

Πιάτα για Ουζο, τσίπουρο και επιλεγμένες ετικέτες Ελληνικών κρασιών.

parak61_3

Πιάτα με κλεισμένες όλες τις εικόνες και τις αναμνήσεις να πλημμυρίζουν το κέντρο της πόλης και να τονίζουν έντονα το Ελληνικό στοιχείο.

Μύδια, Γαριδάκι Σύμης, Γαύρος, Λακέρδα, Σταμναγκάθι, Παστουρμάς Θαλάσσης, Φούσκες είναι μερικά από τα πιάτα που αλατίζουν και νοστιμίζουν τον ουρανίσκο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και το κρέας εξαιτίας του BarBQ.

Γαρίδες με συκώτι μοσχαρίσιο

RibEye με Αστακό

parak61_5

Σαλσίτσια με μύδια είναι ένας γευστικός οργασμός σε ότι ιδιαίτερο και ότι απρόσμενο!!!

Info: Αιόλου 68 & Σοφοκλέους, στοά Πάππου Αθήνα, tel 21 0324 7925

www.aiolou68.gr

Η σελίδα τους στο Facebook www.facebook.com/Aiolou68/?fref=ts

parak61_6

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas