Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη

Η αλήθεια πίσω από το fullSPOON για γλυκές γεύσεις που συναρπάζουν

Στις αναζητήσεις μου για τους πιο αγαπημένους χώρους εστίασης, ο δρόμος με έφερε ένα απόγευμα τυχαία έξω από το fullSPOON στην οδό Ερμού 123 στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλόγουστα μικρά ζαχαροπλαστεία που ξεχωρίζει όμως για την φαντασία των προϊόντων του και κυρίως για την αγάπη των δημιουργών του προκειμένου να δώσουν σε κάθε μικρή μπουκιά την μεγαλύτερη γευστική απόλαυση.
Ως ανήσυχος καταναλωτής λοιπόν θέλησα να μάθω περισσότερα για αυτό το χώρο κι έτσι γνώρισα και τον Βαγγέλη Σωμαράκη, που είχε πραγματικά εξαιρετική διάθεση και χρόνο για μου αποκαλύψει τα μυστικά μιας τόσο πετυχημένης μικρής επιχείρησης. Ας απολαύσουμε όλα όσα έχει να μας πει…
Κύριε Ζουμπανέα, θα προσπαθήσω με το δυνατόν λιγότερα λόγια να συνοψίσω την βασική ιδέα και φιλοσοφία που δημιούργησαν το fullSPOON.
Σε μια εποχή που η λογική super market διέπει πάρα πολλές επιχειρήσεις και οι επενδύσεις είναι πολύ μεγάλες σε τομείς που αφορούν τη διατροφή με προιόντα κακής ποιότητας ή πολύ μικρές επιχειρήσεις με κακό branding, εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα-χώρο-εργαστήριο που να προσφέρει μικρό αριθμό προιόντων με γνώμονα την πολύ υψηλή ποιότητα σε καθένα από αυτά και σε βατή τιμή.
Δεν στοχεύαμε στην υψηλή κερδοφορία αλλά στην αναγνώριση της ποιότητας που θα απέφερε πωλήσεις και συνεπώς κέρδη, ώστε η επιχείρηση να είναι υγιής.
Η μέχρι τώρα ανταπόκριση είναι πάνω από ικανοποιητική και οδεύουμε με θετικό τρόπο προς το μέλλον.
Τα προιόντα που προσφέρουμε είναι τα εξής:
Τσουρέκι πλεγμένο στο χέρι, με φρέσκο βούτυρο γάλακτος με συνταγή από ζαχαροπλάστη που ήρθε από την Κωνσταντινούπολη το 1935. Σερβίρεται σκέτο, με σοκολάτα και με σοκολάτα και παγωτό
Προφιτερόλ με αυθεντική γαλλική συνταγή και με τρείς διαφορετικές σοκολάτες καθώς και ζεστή σοκολάτα . Το αυθεντικό προφιτερόλ φτιάχνεται πάντα επι τόπου και είναι με σου που γεμίζονται με παγωτό. Την παραλλαγή του που είναι με κρέμα την σερβίρουμε επίσης με πάντα φρεσκογεμισμένα σου. Σερβίρονται και με φρέσκες φράουλες.
Παγωτό με φρέσκο γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και σορμπέ με φρέσκα και πραγματικά φρούτα. Δεν χρησιμοποιούμε ενισχυτικά γεύσης, χρώματος, διογκωτικά.
Παγωτό vegan με γάλα καρύδας, για βέγκαν και νηστεύοντες.
Τράϊφλ φράουλας ή μπανάνας. Δική μας εφεύρεση, είναι ένα δροσερό γλυκό που φτιάχνεται επί τόπου για να είναι πάντα φρέσκο και αποτελείται από φλωρεντίνες αμυγδάλου (καραμελωμένα αμύγδαλα με μέλι) κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκο φρούτο σαντιγύ και καραμέλα. Σερβίρεται και με σοκολάτα.
Σοκολατόπιτα που φτιάχνεται πολλαπλώς καθημερινά με σοκολάτα 60% κακάο, φρέσκο βούτυρο γάλακτος και σερβίρεται και με παγωτό.
Για την περίοδο των Χριστουγέννων Μελομακάρονα με οργανικό μέλι και καρύδι υψηλής ποιότητας και Κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο γάλακτος και αμύγδαλο ανάλογης ποιότητας.
Εύχομαι να ερχόσαστε συχνά να απολαμβάνετε τις δημιουργίες μας
Βρείτε τη σελίδα τους στο facebook FullSpoon και επισκεφθείτε για περισσότερες πληροφορίες το site www.fullspoon.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas