Dr Plus - Diatrofi

Αξίζει η παράκαμψη Ταξίδι

Μάνη Όμορφη, Μάνη ξελογιάστρα…

Σαν ξαναβγείς στον πηγαιμό για την Μάνη έχεις 2 + 2 νέους λόγους για να θέσεις ρότα για τους μήνες που έρχονται…

«ΜάνηΒέllα»  καφεδεσματοπωλείο

Mani Η θέα από τη ΜάνηBela

Η χειροκίνητη «ΜάνηΒέllα» είναι  καρπός αγάπης, έμπνευσης και φροντίδας μιας μεγάλης “οικογένειας” ανθρώπων η οποία απολαμβάνει να συν-διαμορφώνει το αγαπημένο της στέκι. Με μοναδική θέα το απέραντο γαλάζιο και επιλεγμένα μουσικά ακούσματα, θα σε κρατήσει για πολλές ώρες κάθε φορά που περάσεις το κατώφλι  της.

Το μανιφέστο της  «ΜάνηΒέllα» είναι:

“να είναι χώρος οικειότητας και απολαύσεων, να σέβεται και να διδάσκεται από την μανιάτικη παράδοση, να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς που παραμένουν πιστοί στις πατροπαράδοτες τεχνικές κι έτσι να εξασφαλίζει εξαιρετικές πρώτες ύλες, μικρής παραγωγής και μοναδικής ποιότητας, να παραμένει ερασιτεχνική, ως «εραστής της τέχνης»,  να αγκαλιάζει και να αγκαλιάζεται από τις ανθρώπινες συνευρέσεις με κάθε ευκαιρία”

Στη «ΜάνηΒέllα» μπορείς να  γευτείς τις καλύτερες ποικιλίες καφέ. Μείγματα βοτάνων για όλες τις διαθέσεις, φυσικοί  χυμοί & φρουτοσαλάτες. Να δοκιμάσεις μανιάτικες τραβηχτές, χειροποίητες παραδοσιακές πίτες. Φρεσκοκομμένες σαλάτες, ντόπια κρέατα μαγειρεμένα με μεράκι, αλίπαστα & φρέσκα ψαρομεζεκλίκια. Τοπικές σπεσιαλιτέ ατόφιες ή ελαφρώς “πειραγμένες”. Να συνοδεύσεις όλα τα παραπάνω με βιολογικά τοπικά κρασιά μικρής παραγωγής, τσικουδιά ρεθυμνιακή, επιλεγμένα τυποποιημένα ούζα & τσίπουρα, μπύρες ελληνικές, φρέσκιες και τυποποιημένες και να κλείσεις  το γεύμα σου με χειροποίητα λικέρ.  

Info: “ΜάνηΒέllα”, Νέο Οίτυλο, ΤΚ 23062, Μάνη Λακωνίας, www.manibella.gr


«Φαγοποτείον» στη Βάθεια

Η Βάθεια είναι η επιβλητικότερη έξαρση ενός τοπίου το οποίο ούτως ή άλλως φημίζεται για τη μοναδικότητά του. Είναι κτισμένη σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα λιοτρίβια κάπου 150 κτίσματα, τα σοκάκια και οι ρούγες στριμώχνονται για να χωρέσουν όλα στο μικρό πλάτωμα της κορυφής. Η θέα απλώνεται από τη μία την πολύσχημη ακτή και από την άλλη τα ξερά, άγρια βουνά.

Στο τέρμα του φιδωτού δρόμου, στο υψηλότερο σημείο του οικισμού λειτουργεί το καφέ – εστιατόριο των ξενώνων. Το «φαγοποτείον», με καταπληκτική θέα προς την ακτή και τη θάλασσα. Ιδανική ώρα να βρεθείς, περίπου 30-45 λεπτά πριν το ηλιοβασίλεμα. Θα απολαύσεις τις απίθανες χρωματικές αλλαγές που προσφέρει το πάντρεμα της γης με τη θάλασσα.

Πύργος Μαυρομιχάλη

Mani Η θέα από το hotel Πύργος Μαυρομιχάλη

Κάνοντας μια αναδρομή σε παλαιότερους αγαπημένους προορισμούς να υπενθυμίσω ότι αν διαμένεις στο ξενοδοχείο Πύργος Μαυρομιχάλη στο Λιμένι, έχεις ένα μοναδικό προνόμιο. Να γευτείς την εξαιρετική κουζίνα του ξενοδοχείου που ανοίγει αποκλειστικά για τους επισκέπτες του λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Info:   Πύργος Μαυρομιχάλη, Λιμένι Λακωνία, 23062, info@pirgosmavromichali.gr
Τηλ: (+30) 27330 51042 www.pirgosmavromichali.gr

 

Ξεμόνι

Mani Η θέα από το hotel ΞΕΜΟΝΙ

Τέλος, για μοναδική θέα όλου του κόλπου και αυθεντικές μανιάτικες συνταγές θα τα δοκιμάσεις από τον Κώστα Ζαρέα στο ξενοδοχείο Ξεμόνι. Βρίσκεται στους πρόποδες του ιστορικού χωριού Οιτύλου.  Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις  τη μοναδική σε γεύση μανιάτικη μακαρονάδα και τη μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι.  

Info:   Hotel ΞΕΜΟΝΙ, Οίτυλο Λακωνίας, Τηλ: 2733 055283 www.xemoni-hotel.gr

Σχετικά με τον δημιουργό

Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site www.diatrofi.gr και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις …σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο link http://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas