Dr Plus - Diatrofi

Lifestyle Συμπληρωματικές Θεραπείες

Ταϋλανδική θεραπεία / Τhai Yoga Massage

Γι αυτούς που ξέρουν τι χάνουν οι άλλοι…
Η παραδοσιακή Ταϋλανδική Θεραπευτική Τέχνη έχει μακρά ιστορία στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.Η τέχνη αυτή έχει τις ρίζες της στην Ινδία και χρονολογείται 2.500 χρόνια πίσω.
Έχει παράλληλη λογική με την αρχαία Κινέζικη Ιατρική και το Shiatsu  αλλά διαφοροποιείται στο σύστημα των καναλιών που ακολουθεί και τις θεμελιώδεις αρχές της που είναι πιο κοντά στην Ινδική Ιατρική(Ayurveda) και κατ’ επέκταση στη Yoga.
 
Η παραδοσιακή Ταϋλανδική θεραπεία γίνεται σε ειδικό στρώμα στο πάτωμα.Αυτό δίνει την ευκαιρία γείωσης, μεγαλύτερη αίσθηση ελαφρότητας και άνεσης στο σώμα αφού έχει μεγαλύτερο πεδίο κίνησης.
 
Στο Thai Massage  η θεραπεία βασίζεται σε πιέσεις με τις παλάμες και τα δάχτυλα αλλά και σε ήπιες ή δυναμικότερες διατάσεις,ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
 
Οι τεχνικές αυτές σκοπό έχουν να εξισορροπήσουν και να μοιράσουν σωστά την ενέργεια στο σώμα αλλά και να αποφορτίσουν συγκεκριμένα σημεία που λόγω άγχους ή συνεχών συναισθηματικών αλλαγών, διακόπτουν τη ροή της ζωτικής μας ενέργειας με αποτέλεσμα χρόνιους πόνους χωρίς παθολογία ή ακόμα και συναισθηματικές διαταραχές.
Επίσης οι πιέσεις καθώς και οι ρυθμικές χαλαρωτικές ασκήσεις σκοπό έχουν να αιματώσουν τους μύες και να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποτοξίνωσης σε ολόκληρο το σώμα.
 
Μερικά ζητήματα,από ένα πλήθος που βρίσκουν θεραπεία στη μάλαξη, είναι τα εξής:
– πονοκέφαλοι,ημικρανίες
-πεπτικά ζητήματα και δυσλειτουργίες του απεκκριτικού συστήματος
-αϋπνίες  και κακή λειτουργία του νευρικού συστήματος
-μυικοί  πόνοι
-διαταραχές στον κύκλο της γυναίκας
-έντονες εναλλαγές διάθεσης που οφείλονται στο υπερβολικό άγχος. κ.α.

Ταϋλανδική μάλαξη με λάδι / Thai Oil Massage
Το Thai Oil Massage είναι ένας μοναδικός συνδυασμός χειρισμών του παραδοσιακού Thai Massage και των τεχνικών με έλαια ,δίνοντας μία συμπληρωματική αίσθηση στο δέκτη.Την μέγιστη χαλάρωση που παρέχει το χλιαρό έλαιο και τα αιθέρια έλαια που συνδυάζονται κατά περίσταση αλλά και τις ήπιες διατάσεις του Thai Massage.
Το Thai Oil χρησιμοποιεί εξίσου τις γραμμές Sen όπως και το παραδοσιακό Thai ,με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση της ενέργειας στο σώμα συνεπικουρώντας  στην ίαση ιδιαίτερων ζητημάτων που εμφανίζονται κατ’ άτομο.
Τα οφέλη του πολυπληθή καθώς τα αιθέρια έλαια διεγείρουν τη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου ενώ χαλαρώνουν τους μύες του σώματος.
-Βοηθάει στην αποτοξίνωση των οργάνων και των μυών
-Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
-Ενισχύει το δέρμα στην απολέπιση (απαλότητα) και ενυδάτωση (πρόληψη γήρατος)
-Χαλαρώνει τις αρθρώσεις
-Διεγείρει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων
-Ανανεώνει τα κύτταρα και αναζωογονεί όλο το σώμα

-Έχει πολύ έντονο το στοιχείο της χαλάρωσης συνδυάζοντας τη παθητική Yoga,τη ρεφλεξολογία και τη δαχτυλοπίεση(όπως το παραδοσιακό) με τα πολύτιμα οφέλη των θρεπτικών ελαίων και των ιατρικών αιθέριων ελαίων κ.α.

Η Ταϋλανδική μάλαξη με έλαια γίνεται στο κρεβάτι του μασάζ ή και στο παραδοσιακό στρώμα κατ επιλογή του πελάτη.
Καλό είναι μετά τη μάλαξη να αφήνουμε το σώμα με το λάδι για να απορροφήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων που έχει το εκάστοτε έλαιο.

Σχετικά με τον δημιουργό

Θάλεια - Θεοδώρα Ραγκούση

Πιστοποιημένη μαθήτρια του Sunshine school στην Ελλάδα και την Ταϊλάνδη, με μακρά πρακτική δίπλα σε παραδοσιακούς δασκάλους στην Chiang Mai.
Με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο και παράλληλη δημιουργία του αυτομορφωτικού σεμιναρίου ''Thai Massage for all'' (βασικές τεχνικές Ταυλανδικής μάλαξης ως επιπλέον εφόδιο αντιμετώπισης καθημερινών μυοσκελετικών ζητημάτων που ταλαιπωρούν το σώμα.)

Mε εκπαίδευση στο Osteo-Thai & Thai Oil Massage καθώς και σε δύο σημαντικά διατροφικά μοντέλα όπως η ωμοφαγία (Raw Food Detox Diet) και η Ινδική παραδοσιακή διατροφή (Ayurvedic System) που βασίζεται στον ξεχωριστό σωματότυπο και την ιδιοσυγκρασία του καθενός μας.