Πολιτική διαφήμισης

Πολιτική διαφήμισης

Το site www.diatrofi.gr φιλοξενεί άρθρα και κείμενα επιστημόνων από το χώρο της διατροφής διαιτολογίας, αισθητικής, άσκησης και της ιατρικής. Τα κείμενα αυτά υπακούουν και είναι σύμφωνα με τον κανονισμό 1924/2006 της ΕΕ.

Τα άρθρα αυτά δεν προβάλουν και δεν υιοθετούν διατροφικούς ισχυρισμούς που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά ή που δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από τη European Food Safety Authority (EFSA)

Για αυτό το λόγο και οι προβαλλόμενες διαφημιστικές καμπάνιες πρέπει να είναι συμβατές με τον παραπάνω όρο. Το site www.diatrofi.gr διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης της προβολής της καμπάνιας εφόσον αυτή δεν πληρεί τον παραπάνω όρο συμμόρφωσης με τις οδηγίες της EFSA.

Τα κείμενα που βρίσκονται μέσα στο site www.diatrofi.gr αποτελούν ιδιοκτησία του και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις διαφημιζόμενες εταιρείες σε καταχωρήσεις τους ή σε διαφημιστικές καμπάνιες χωρίς τη προηγούμενη άδεια των υπεύθυνων διαχειριστών του www.diatrofi.gr

Δεν προβάλει προϊόντα ή υπηρεσίες που:

  • δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση.
  • απευθύνονται στο παιδικό καταναλωτικό κοινό και δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΕΕ.
  • υπόσχονται με αμφισβητήσιμο τρόπο την απώλεια βάρους, την βελτίωση της υγείας των καταναλωτών, την πραγματοποίηση διαγνωστικών μεθόδων με μη εγκεκριμένους επιστημονικές μεθόδους.
  • αναζητούν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία (στοιχεία επικοινωνίας, σωματομετρικά χαρακτηριστικά, οικονομικά δεδομένα)

Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις αποτελούν απλή προβολή προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συστάσεις αγοράς ή χρησιμοποίησής τους.

Για οποιαδήποτε πιθανή βλάβη υγείας προκύψει από την χρησιμοποίηση προβαλλόμενου προϊόντος, η ευθύνη αφορά την εταιρία παραγωγής/διακίνησης/ πώλησης του προϊόντος και όχι το site www.diatrofi.gr.