Dr Plus - Diatrofi

Uncategorized @el

Μελόπιτα με κυδώνια

Τι έχουμε:

  • ½ κιλό τυρί μυζήθρα ανάλατη θρυμματισμένη
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κυδώνι, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
  • 5 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζ. Αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και τριμμένη
  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 1 λαδόκολλα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κυδώνι ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κομματάκια
  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη, μαύρη
  • ½ κουταλάκι γλυκάνισο, τριμμένο στη μύτη από το κουταλάκι
  • μοσχοκάρυδο

Για το γαρνίρισμα:

Κανέλα

Τι κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, την αμυγδαλόψιχα, το κυδώνι και το μέλι.
  3. Ανακατεύουμε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει ομογενές και στη συνέχεια, το ρίχνουμε σε μια φόρμα στρωμένη με τη λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  5. Κατόπιν, βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε τη μελόπιτα να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να παγώσει.
  6. Λίγο πριν βάλουμε τη μελόπιτα από το ψυγείο, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, το μέλι, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν και προσθέτουμε το κυδώνι και τα μπαχαρικά.
  7. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  8. Βγάζουμε τη μελόπιτα από το ψυγείο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, περιχύνοντας με 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας τα με κανέλα.

Σχετικά με τον δημιουργό

ΔΑΝΑΗ ΓΕΡΑΡΔΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟΣ

Η Δανάη Γεράρδου το 2004 τελείωσε την σχολή της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Βιολογίας. Έχει κάνει Διπλωματική Εργασία στον Τομέα Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επίβλεψη του Eπίκουρου Καθηγ. Κου Κυριάκου Γεωργίου , με θέμα «Οικοφυσιολογία της Φύτρωσης των Σπερμάτων του Ενδημικού Φυτού Bosea Cypria»
Καθώς επίσης έχει συμμετοχή στην ερευνητική εργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Μοριακής Κλινική Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με θέμα: «Μελέτη αναπτυξιακών χαρακτηριστικών και συμπεριφοράς του παρασιτικού προτόζωου Trichomonas vaginalis »
Πλέον εργάζεται σε ελεύθερο επάγγελμα στον Τομέα Βοτανοθεραπευτικής, Μελισσοθεραπευτικής και Θεραπευτικής Διατροφής 2011-2017